Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Reorganisatie binnen je bedrijf

Je ziet het vandaag de dag steeds vaker en vaker, bedrijven die gaan reorganiseren om er zo voor te zorgen dat zij een hogere omzet krijgen. Met een reorganisatie maak je eigenlijk simpelweg schoon schip binnen een organisatie. Bedrijven gaan vaak reorganiseren omdat zij het financieel erg zwaar hebben. Je ziet dan ook bij reorganisaties dat er functies verdwijnen omdat deze in de praktijk overbodig zijn geworden. Dit is het eerste waar bedrijven op zullen bezuinigen. De bedrijven die verdwijnen hebben een grote invloed op de werknemers. Toch zullen de functies verdwijnen omdat het maken van winst toch belangrijker is voor een organisatie om voort te bestaan.

 

Bij een cultuurverandering binnen een bedrijf krijg je altijd te maken met veel verschillende meningen van mensen hierover binnen het bedrijf. Sommigen zullen positief zijn en sommigen ook weer negatief. Hier ontkom je niet aan. Verandering heeft vaak een positieve invloed op mensen omdat mensen op deze manier uit hun sleur worden gehaald. Dit heeft een positieve invloed op de werkvloer en zal daarom ook een positieve invloed hebben op de rest van de stakeholders. Naast de positieve invloeden zul je ook te maken krijgen met mensen die minder blij worden van de reorganisatie. We raden daarom aan om een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit te voeren. Wanneer je de algemene opinie binnen de organisatie wilt achterhalen is een MTO zeker aan te raden. Je kunt voor de mensen waarmee je denkt niet verder te kunnen een outplacement traject opstarten. Dit om te voorkomen dat zij negatieve invloeden op de organisatie gaan hebben.

 

Er zijn veel dingen die bij een reorganisatie komen kijken. Een reorganisatie heeft nou eenmaal veel invloed op de toekomsten van je werknemers. Veel werknemers zullen toch ontevreden worden en anderen zullen juist blij zijn met de veranderingen in het beleid. Ga daarom als werkgever altijd goed na of een reorganisatie handig is voor jouw organisatie.

 

https://carrierepoort.nl/