Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Bedrijven

Iemand verloren, en nu?

Snelle rouwverwerking Apeldoorn kijkt met je mee als het verlies van een dierbare teveel impact op je heeft of blijft hebben. Er wordt vaak gezegd dat tijd alle wonden heelt, maar dit is helaas niet altijd het geval. Over het algemeen zien we inderdaad vaak dat naarmate de tijd verstrijkt, de pijn ook steeds wat afneemt. Toch geldt dit niet voor iedereen. Sommige mensen hebben jaren na het overlijden van iemand die dichtbij hun stond nog last van de gevolgen. Dit kan zich uiten in eenzaamheid, een leeg of verdrietig gevoel of angsten. Het is dan fijn om iemand te hebben die meekijkt naar de mogelijkheden.

Voor altijd pijn?

Bij chronische rouw neemt de rouw niks af. Mensen blijven zich afzonderen en dit gaat ten koste van hun kwaliteit van leven. Rouwverwerking Apeldoorn biedt hier hulp bij aan. Samen wordt er gekeken naar wat voor invloed het verlies op diegene heeft gehad. Er worden doelen gesteld en hier wordt naar toegewerkt. Zo kan een doel bijvoorbeeld zijn om weer eens af te spreken met een vriendin of om zelfstandig boodschappen te gaan doen. Dit klinkt als dingen die logisch zijn, maar ze zijn dus niet altijd vanzelfsprekend. Door het stapje voor stapje aan te pakken wordt het steeds gemakkelijker en krijgt iedereen zijn vrijheid terug.

Steun en toeverlaat

Het kan ook zijn dat je na het verliezen van een dierbare de ontkenningsfase in bent gegaan. Hierbij richt je je heel erg op andere dingen zoals werk of school. Dit doe je dan alleen maar om niet te hoeven denken aan degene die je bent verloren. Je zou het kunnen zien als het ontvluchten van de pijn die je hebt. Omdat je het verdriet niet wilt voelen ga je je volledig storten op andere zaken. Dit is echter geen gezonde manier van verwerken. Je bent het namelijk niet eens aan het verwerken, je bent het alleen maar aan het wegstoppen. Zodra je stil gaat staan zal de klap in je gezicht alsnog aankomen. Rouwverwerking Apeldoorn helpt je graag met het opvangen van deze klap.