Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Ongebruikelijke wetten op de wereld

De Nederlandse wetboeken zijn ongelofelijk dik en toch zijn er in andere landen wetten die wij niet kennen. Sommige van die wetten zijn best logisch, maar sommige landen of gebieden hebben wetten in het arbeidsrecht of familierecht die voor ons raar zullen klinken, maar daar misschien heel logisch. Hoe raar die wetten ook klinken, je zult je eraan moeten houden, want zelfs de beste advocaat advocaat Zuid-Holland kan je waarschijnlijk niet helpen ander.

 

Overgewicht in Japan

Terwijl de rest van de wereld ruzie maakt over de gevolgen voor de gezondheid van overgewicht, besloot Japan om het gewoonweg te verbieden. Het is nu illegaal om zwaarlijvig te zijn. Ze stellen een maximale taillelimiet in van 85 centimeter voor mannen en 90 centimeter voor vrouwen.

 

Vrouwen slaan in Huntington

Inwoners van Huntington, West Virginia, krijgen een speciale behandeling op het gebied van huiselijk geweld. Volgens de gemeentewet mogen echtgenoten hun vrouw slaan – zolang ze het op zondag doen, in het openbaar.

 

Hoge hakken en het Colosseum

Toeristen die de Akropolis of het Colosseum bezoeken, zullen hun vijftien centimeter naaldhakken moeten inruilen voor een paar wandelschoenen. Naast het voor de hand liggende comfortprobleem, is het dragen van hakken op oude Griekse en Romeinse ruïnes verboden. Het is om de artefacten te beschermen tegen slijtage. Plus, hoge hakken en kasseien zijn een recept voor een enkelverstuiking.

 

Babynamen in Duitsland

Duitse baby’s moeten worden benoemd volgens een aantal zeer strikte regels, zoals beschreven in het Standesamt, of ‘boek met voornamen’. Een van de regels? De naam van de baby moet het geslacht duidelijk maken. Bijvoorbeeld: “Matti” werd afgewezen, omdat het te moeilijk werd geacht om te weten of het kind een meisje of een jongen was.

 

Kippen in Georgië

Waarom stak de kip de straat over? Georgiërs zullen het antwoord nooit weten dankzij een wet die kippeneigenaren verbiedt hun gevogelte de weg te laten oversteken.