Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Tips voor je gezondheid in China

China is het land met de meeste inwoners ter wereld. China is ook een erg groot land en heeft veel te bieden zoals de Chinese Muur, het Terracottaleger en de Verboden Stad. Het is niet zo gek dat steeds meer Nederlanders de reis wagen naar het oosten, waardoor reisbureaus die reizen naar China aanbieden, zoals NRV reizen en Shoestring, nu hoogtijdagen vieren.

 

China en Nederland liggen duizenden kilometers uit elkaar, dus het is niet zo raar dat beide landen verschillen op het gebied van gezondheid. Onderstaande tips zullen je helpen om beter om te kunnen gaan met deze verschillen.

  • Een van de dingen die je NIET moet doen in China is het drinken van water uit de kraan. Voor het grootste deel is kraanwater in China niet drinkbaar. Flessenwater kan heel goedkoop worden gekocht bij de meeste restaurants en winkels.
  • Chinese apotheken bieden zowel westerse als oosterse medicijnen tegen zeer redelijke prijzen. Geneesmiddelen op recept kunnen meestal zonder recept worden gekocht (binnen redelijke grenzen) door de apotheker eenvoudig uw identificatie te geven.
  • Chinese ziekenhuizen kunnen vol en ontmoedigend zijn, maar de meeste grote steden hebben ook gespecialiseerde ziekenhuizen die zich richten op buitenlanden die in het land wonen en werken. Zelfs in de overvolle openbare ziekenhuizen zullen veel artsen trouwens wel Engels spreken.
  • Grotere steden in China hebben ernstige problemen met luchtverontreiniging, vooral in Beijing. Veel bewoners zweren bij maskers op dagen met gevaarlijke luchtvervuiling, maar het is veiliger om inspanning te vermijden op dagen met bijzonder slechte vervuiling.
  • Een van de ongewone dingen om te weten voordat je naar China gaat, is dat de meeste Chinese toiletten geen toiletpapier bieden. Hotels en betere restaurants hebben het beschikbaar, maar het is altijd een goed idee om een rol wc-papier of een doos tissues mee te nemen.
  • Net als toiletpapier is handzeep niet standaard in veel Chinese badkamers. Neem een klein flesje desinfecterend middel mee om er zeker van te zijn.