Tips voor mensen die hoogsensitieven kennen

Mijnwebpartner

Naar schatting heeft een vijfde van de wereldpopulatie HSP of kenmerken hoog sensitiviteit. De kans is dus groot dat jij er een kent en misschien niet weet hoe je moet omgaan met hooggevoeligheid bij anderen. Gelukkig geven we in dit artikel vier tips die daarbij helpen.

 

Maak je geen zorgen als ze uitwijken in menigten of als ze opeens heel stil worden

Gevoelige mensen hebben veel te verwerken op gekke plekken en zullen hun toevlucht menen tot alles wat hen op een bepaald moment zal ontspannen. Nee, ze proberen niet saai te zijn, ze vervelen zich niet en zijn ook niet van streek. Ze hebben gewoon een moment van vrede nodig. Laat ze gewoon stil zijn!

 

Je, ze staren in de ruimte. Nee, ze proberen niet onbeleefd te zijn!

Met zoveel dingen die er gebeuren tegelijk kunnen concentratie, denken en stilte helpen om even bij te komen. Laat ze dit een paar minuten doen en ze zullen weer volledig bij kennis zijn. Het is belangrijk ze niet te pushen, want dat overweldigt ze.

 

Neem kritiek van hen als een compliment

Zeer gevoelige mensen worden geboren met een echt acuut bewustzijn voor details. Ze zullen dus zeer waarschijnlijk op iets wijzen dat moet worden verbeterd. Het luisteren naar hun advies zal hoogstwaarschijnlijk het beste resultaat opleveren bij het koken van een lekkere maaltijd of bij het maken van een foto van een stilleven.

 

Het is normaal dat ze een paar dagen verdwijnen

Mensen met HSP hebben tijd nodig om van hun eigen innerlijke leven te genieten. Het kan heel leuk zijn om met ze te bankhangen en ze organiseren hier en daar ook een leuk feestje. Daarna nemen ze een paar dagen de tijd om bij te komen door zo veel mogelijk menselijke interactie te vermijden. Het is prima als dat zo is, en het is noodzakelijk. Als ze nee zeggen tegen een heel leuk plan, is het misschien zo dat ze genieten van een van hun rustige dagen.

About

View all posts by