Mijnwebpartner Artikel Blog
Zakelijke dienstverlening

VvE beheren

VvE beheren

Als u een Vereniging van Eigenaren heeft heeft weet u waarschijnlijk wel hoe chaotisch dat kan worden. Wanneer u zo’n vereniging heeft moet u eigenlijk van alle markten thuis zijn. U moet het onderhoud regelen, maar ook ledenvergaderingen organiseren. Daarnaast zijn er altijd eigenaren met problemen in en rondom het huis. Wat er ook nog eens bij komt kijken is de financiering van alles en het onderhoud. U moet dus eigenlijk goed kunnen organiseren, managen en boekhouden. Nu zijn dit ongelofelijk veel taken voor één persoon omdat deze taken erg breed zijn. Als voorbeeld nemen we het organiseren. Organisatie vindt plaats binnen de Vereniging van Eigenaren door ledenvergaderingen. Daarnaast moet er ook een organisatiestructuur in het onderhouden zitten en ga zo maar door.

Kortom als u een Vereniging van Eigenaren bezit heeft u gewoonweg erg veel aan uw hoofd. Dat is niet slecht maar u zult merken dat u meer tijd kwijt bent aan het onderhouden van zaken en de dingen doen die moeten gebeuren dan de ontwikkeling. En dat terwijl de ontwikkeling juist zo belangrijk is.

Een belangrijke eigenschap van ontwikkeling is dat er veel tijd voor nodig is. Daarom kunt u er eens over na denken het VvE beheer uit te besteden. Dit kan deels, maar ook helemaal. Dit wordt gedaan door organisaties die verstand hebben van VvE beheer en uw werk uit handen kunnen nemen. Er was ooit eens iemand die het volgende zij: ”Alles wat jij doet terwijl iemand anders het ook kan moet je uitbesteden. Je moet zelf de dingen doen die niemand anders kan”.

Dit geld ook voor de Verenigingen van Eigenaren. Wanneer je een pakket bij het VvE beheer aanschaft kunt u er voor kiezen om bepaalde taken uit te besteden. Bijvoorbeeld het organiseren van ledenvergaderingen, of het organiseren van onderhoud.

U zult merken dat wanneer u dit uit besteed er meer tijd vrij komt om te ontwikkelen. En dat is nu net dat gene wat u met uw Vereniging van Eigenaren wilt. U wilt over 10 jaar niet nog steeds het zelfde complex beheren. Dan wilt u 5 andere complexen onder uw gezag hebben.

Dit kan allemaal vrij makkelijk maar het kost natuurlijk wel wat. Daarom is het verstandig om een begroting te maken waarin u de kosten voor VvE beheer uittrekt. Dan kunt u makkelijk zien of het VvE beheer binnen uw organisatie haalbaar is. Zo niet, dan is het misschien handig om nog even te wachten en het later te doen. Zorg er voor dat de organisatie exponentieel groeit.

http://www.kammingamakelaars.nl/