Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Ga jij voor de Trachycarpus fortunei of toch de wagnerianus?

Ga jij voor de Trachycarpus fortunei of toch de wagnerianus?

 

Veel mensen die van plan zijn om een palmboom in hun tuin te poten zitten te tobben tussen de Trachycarpus fortunei en de Trachycarpus wagnerianus. Beide soorten zijn namelijk mateloos populair in ons land en ook in de rest van Europa. De Trachycarpus fortunei wordt ook wel Chinese waaierpalm genoemd omdat deze palmsoort oorspronkelijk uit China komt en qua voorkomen veel wegheeft van een waaier. Deze palmsoort heeft sprietige bladeren die erg sierlijk lijken. De Trachycarpus wagnerianus is net iets minder populair in ons land en wordt vaak gezien als het kleine broertje van de Trachycarpus fortunei. Hoewel veel mensen gaan voor zijn wat grotere zus, kan de wagnerpalm toch zeer geschikt zijn voor in jouw tuin. Waarom? Dat lees je hieronder. Lees dus snel even verder!

 

Heb je een grote of kleine tuin?

 

Bij het kiezen tussen bovengenoemde twee palmsoorten is het verstandig om jezelf eerst de vraag te stellen of je een grote of kleine tuin hebt. De waaierpalm kan namelijk al snel behoorlijk fors overkomen door de sprietige bladeren. Deze palm is dan over het algemeen ook wat minder geschikt voor een kleine tuin. In dat geval kun je wellicht beter gaan voor de wat kleinere wagnerpalm. Deze palmsoort oogt een stuk minder fors dankzij de kleinere bladeren. Zo wordt niet meteen alle aandacht naar de palm getrokken maar komen ook andere planten beter tot hun recht.

 

Trotseer samen alle weersomstandigheden

 

We kunnen er helaas niet omheen dat de Trachycarpus fortunei wat minder goed tegen onze wisselende en soms zeer onstuimige weersomstandigheden kan dan de Trachycarpus wagnerianus. Deze laatstgenoemde is namelijk een stuk beter opgewassen tegen wind, kou en nattigheid. Dit komt door de wat kleinere, stijve bladeren en de manier van kweken. De ranke, sprietachtige bladeren van de waaierpalm kunnen veel minder goed tegen een stootje.

 

Het oog wil ook wat!

Sommige mensen vinden de sprietachtige bladeren van de Trachycarpus fortunei ontzettend mooi, anderen gaan toch liever voor de wat meer exclusieve uitstraling van de Trachycarpus wagnerianus met zijn kleine, stevige en wat rondere donkergroene bladeren. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

https://www.mypalmshop.nl/