Hoe zorg je ervoor dat je rugzak goed zit?

Mijnwebpartner

Bij veel rugzakken versterken twee aluminium stutten het ruggedeelte. Hoewel ze voorgevormd zijn, passen ze zelden perfect. Om de stutten te verstellen, trek je ze uit de geleidingskanalen. Vraag een helper om de stutten tegen je rug te houden – precies waar ze zitten als de rugzak aan is. Als de stokjes niet precies de vorm van je rug volgen, moeten ze worden aangepast door ze zachtjes te buigen (over je knie). Klaar? Duw dan de stutten (in de juiste richting) terug in de rugzak.

Spelen met lastenverdeling onderweg

Zelfs met een optimaal aangepaste rugzak staan schouders en nek tijdens lange tochten onder grote druk. Speel van tijd tot tijd met de verdeling van de belasting om spanning te voorkomen. Als je de schouderbanden losmaakt en de lastregelingsbanden aanspant, verschuif je het gewicht meer naar de heupen toe en ontlast je zo de schouders. Omgekeerd, door het aantrekken van de schouderbanden en het losmaken van de belastingscontrolebanden, verdeel je de belasting meer over de schouders.

Perfect gepakt is gemakkelijk te dragen

Je kunt het draagcomfort verder verhogen door goed in te pakken. Zware voorwerpen moeten dicht bij de rug worden opgeborgen en niet te hoog. Vervangend ondergoed, plastic tassen en andere lichte voorwerpen kunnen aan de buitenkant of aan de bovenkant worden geplaatst. Op deze manier verpakt, trekt de rugzak minder naar achteren en volgt hij de bewegingen van het lichaam beter. Een uitpuilend bodemcompartiment optimaliseert immers de lading met veel rugzakken – je kunt hem het beste vullen met reservekleren en een slaapzak!

About

View all posts by