Mijnwebpartner Artikel Blog
Industrie

Voorkom grote gezondheidsrisico’s en laat Chroom-6 zo snel mogelijk saneren

Chroom-6 is in het verleden vaak gebruikt, omdat het metaal goed beschermt tegen roest en houtrot in hout voorkomt. Hierdoor is het onder andere toegepast op vliegtuigen en andere vervoersmiddelen, maar ook op deuren, kozijnen en trapleuningen van gebouwen. Zelfs sommige pompen, industriële computers en andere apparatuur kunnen Chroom-6 bevatten. Wat met destijds helaas nog niet wist, was dat dit een carcinogene stof is die schadelijk is voor de gezondheid. Daarom staat deze stof tegenwoordig op de CMR-checklist van de Inspectie SZW en is het zaak dat deze stof zo snel mogelijk verwijderd wordt, wanneer u deze tegenkomt. Oppervlakten die met Chroom-6 vervuild zijn, vormen bovendien een groot gevaar voor gebruikers én werknemers. Aarzel daarom niet en laat de aangedane oppervlakten waarop Chroom-6 is aangetroffen zo snel mogelijk saneren.

Ook dieselmotoremissie moet zo snel mogelijk verwijderd worden

Chroom-6 is niet de enige gevaarlijke stof waarvan u oppervlakten moet laten saneren. Ook dieselmotoremissie kan grote gevaren opleveren voor de gezondheid van uw werknemers. De uitstoot van dieselmotoren bevat namelijk kankerverwekkende gassen en dampen. Denk daarbij aan roet en zware metalen als chroom, maar ook aan ketonen en aldehyde. Om deze reden staat ook dieselmotoremissie op de CMR-lijst van de Inspectie SZW. Net als bij Chroom-6 moet ook deze stof zo snel mogelijk verwijderd worden om gezondheidsrisico’s te voorkomen. U wilt uw medewerkers immers niet steeds weer opnieuw blootstellen aan schadelijke stoffen.

Maak een afspraak voor sanering bij deze specialist

Wilt u Chroom-6 of dieselmotoremissie laten saneren? Dan schakelt u het best de hulp in van een specialist als GOM Specialistische Reiniging. Alleen dan bent u er zeker van dat de aangedane oppervlakken goed gereinigd worden, waardoor het gezondheidsrisico verdwijnt en de werkplaats weer voldoet aan de veiligheidseisen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u advies nodig omtrent de sanering van uw werkplaats of andere ruimte? Neem dan gerust contact op met de experts van GOM Specialistische Reiniging. Zij vertellen u graag meer over de opties, voorzien u waar nodig van advies en beantwoorden al uw vragen met betrekking tot dit onderwerp.