Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Industrie

Werken bij een ingenieursbureau, hoe ziet dit eruit?

Wil je werken bij een ingenieursbureau? Dan heb je vast wel eens gekeken naar de mogelijkheden. Maar hoe ziet een dag eruit bij zo’n bureau? Afhankelijk van je functie ben je actief als ingenieur, dit kan zijn als ontwerper, adviseur of projectleider. In dit blog lees je meer over deze verschillende rollen en wat ze precies inhouden. Daarnaast vertellen we ook iets over ingenieursbureau Maters en de Koning. Dit bureau is gevestigd in Roosendaal én Rotterdam en werkt aan projecten door heel het land.

Werken bij een ingenieursbureau in het algemeen

Als werknemer bij een ingenieursbureau ben je dagelijks bezig met het oplossen van complexe vraagstukken. Je werkt nauw samen met andere deskundigen om tot de beste oplossing te komen. Het is dan ook belangrijk dat je communicatief vaardig bent en goed kunt werken in teamverband. Ook moet je bereid zijn om regelmatig te werken met softwarepakketten die specifiek voor ingenieurs zijn ontworpen.

De werkzaamheden van een ingenieur

De werkzaamheden van een ingenieur kunnen sterk verschillend zijn, afhankelijk van de functie die je uitoefent. Zo is er bijvoorbeeld het beroep van ontwerper. Als ontwerper ben je bezig met het maken van technische tekeningen en bereken je of een bepaald project haalbaar is. Ook houd je rekening met eventuele wijzigingen die tijdens het project ontstaan. Daarnaast zijn er ook ingenieurs die werken als adviseur of projectleider. Als adviseur geef je advies over de uitvoering van een project. Dit doe je aan de hand van jouw kennis en ervaring met soortgelijke projecten. Tot slot is er ook nog de functie van projectleider. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het gehele traject, van begin tot eind. Je stuurt verschillende teams aan en zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt.

Ingenieursbureau Maters en de Koning

Ingenieursbureau Maters en de Koning is een bureau dat werkt aan projecten door heel het land. Het bureau is gevestigd in Roosendaal én Rotterdam en werkt voor zowel overheden als bedrijven. Het ingenieursbureau heeft ruim 35 jaar ervaring met het uitvoeren van complexe civiele technische projecten. Wil je meer weten? Neem dan contact met ze op!