Mijnwebpartner Artikel Blog
Dienstverlening

Printen

Het afdrukken van documenten, afbeelding en andere dingen op papier is tegenwoordig normaal en gaat snel en gemakkelijk met een printer. Vroeger was dit anders, voordat de printers er waren werden brieven vaak met de hand geschreven. Voor mensen met een minder mooi of overzichtelijk handschrift bestonden er klerken. In de 16e eeuw was de schrijfmachine uitgevonden, deze kent geen officiële uitvinder, althans het zijn er meerdere. . Dit apparaat zorgde er voor dat onleesbare handschriften geen handicap meer waren en maakte het versturen van brieven en documenten een stuk gemakkelijker.

Met de komst van de personal computer nam ook de vraag naar een digitale printer toe. In het begin hadden printers veel weg van typemachines. De eerste varianten werkten met een wiel met daaarop de letters. De printers konden wel automatisch een doorslag maken en de kwaliteit was ook altijd hoog. Ze waren echter ook heel traag, en het wiel bood slechts beperkt ruimte waardoor er maar een lettertype op paste en dus ook een hoop gedoe opleverde. Dit is dan ook de reden dan dit type printers alleen nog maar terug te vinden is in musea en op zolderkamers.

Een iets moderner alternatief is de regeldrukker. Deze maakt gebruik van een snel draaiende ketting of een rol met daarop alle letters in verschillende maten. Ze waren voor hun tijd (tot de jaren 80) het snelste alternatief om documenten af te drukken. Het nadeel van dit type printers was dat ze erg luidruchtig waren en enigszins beperkt waren in lettertype variatie. Omdat ook de kwaliteit onder de maat lag is ook dit afdruk systeem in onbruik geraakt.

Moderner is de thermo transfer printer. De printer werkt met gekleurde was die eerst wordt opgewarmd. De warme was wordt vervolgens aangebracht op het papier. Voordelen van deze printer is dat ze erg stil zijn en zorgen voor lichtechte en watervaste afbeeldingen.

De continuous inkjet printer is een moderne printer die werkt met miniscule inktdruppels die op het papier worden gespoten.

http://www.kba-metronic.com/nl/