Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Voorbereidingen voor het verven van leren meubels

Het schilderen van lederen meubels is mogelijk met leerverf bankstel, maar het is iets lastiger dan het schilderen van meer gebruikelijke stoffering of andere items met eenvoudige textielverf. Naast het hebben van een specifieke soort verf, indringverf zwart, bijvoorbeeld, zijn er voorbereidingen die moeten worden getroffen voordat je je leren meubels gaat schilderen. Als je leer afbladdert, zijn kleine hoeveelheden verf of kleurstof misschien genoeg om het te herstellen, maar leer dat al heel slecht is, moet misschien niet aangepakt worden door onderstaande methode.

 

Stap 1 – Schoonmaken

De eerste stap is om het leer schoon te maken. Niet alleen zullen stof en vuil het schilderen en werken in de weg staan, maar je staak ook op het punt om bleekmiddel op een groot voorwerp aan te brengen. Verplaats daarom alles wat je lief is ver weg van het meubel.

 

Stap 2 – Bleek het leer

Trek de beschermende kleding aan die je nodig hebt om het bleekmiddel te hanteren. Dit omvat handschoenen, een veiligheidsbril en een masker. Meng het leerbleekmiddel met slechts een halve liter water om een reinigingsmiddel te maken dat zacht genoeg is om het leer niet te beschadigen. Gebruik een borstel met zachte haren om het leer grondig met het mengsel te schrobben. Neem de tijd en zorg ervoor dat alle hoeken en gaten schoon zijn. Droog het meubilair na afloop af met een handdoek of een schone doek.

 

Zelfs als u een product koopt dat specifiek ‘leerbleekmiddel’ wordt genoemd, bevat het waarschijnlijk nog andere klassieke bleekbestanddelen, zoals oxaalzuur, dus neem de juiste voorzorgsmaatregelen.

 

In andere omstandigheden, wanneer u eenvoudig leer reinigt, kunt u warm of heet water gebruiken in uw oplossingen om het proces te versnellen. Gebruik geen warm water wanneer u uw leerbleekmiddel mengt. Water dat te heet is, versnelt het proces van het verven van het meubilair niet, het zal de dampen sneller uit het bleekmiddel trekken en u blootstellen aan schadelijke dampen. Lees ons volgende deel om de volgende stappen te lezen.