Tips voor de perfecte espresso

Je kunt een espresso zetten met koffiesticks, koffiecups of een nespresso alternatief, en dit kan lekkere koffie zijn, zeker als je niet zoveel tijd hebt ’s ochtends. Als je iets meer moeite wil doen voor een koffie kan het lekkerder en leuker zijn om je espresso op een andere manier te zetten. Elke machine is anders, maar toch geven we hier enkele algemene tippen om een lekkerdere espresso te zetten.

 

  • Zorg ervoor dat de tank in de machine voldoende water heeft voordat u hem aanzet.
  • Na het inschakelen spoelt u het warme water kort door de kop.
  • Het malen van de koffie is van cruciaal belang – gebruik fijngemalen koffie.
  • Vul het filter tot net onder de bovenkant met versgemalen koffie (ongeveer zeven tot acht gram voor een enkel kopje van dertig milliliter).
  • Druk de koffie in de filter en eindig met een lichte draai van de pols om te zorgen dat deze waterpas staat.
  • Zet het warme water aan – als het malen en aanstampen juist gebeurd is, moet de koffie als warme honing uit het apparaat stromen. De crema moet een kastanjebruine (rood/bruine) kleur hebben als de koffie zeer versgemalen is.
  • Als de koffie te snel doorsijpelt, wordt deze zuurder – u heeft een fijne koffie nodig en moet misschien wat krachtiger stampen. Als de koffie te langzaam doorsijpelt of er doorheen druppelt, zal deze bitter smaken en verbranden – u heeft een grovere koffiemaling nodig. Veel plezier met het precies goed te krijgen.
  • Schakel het warme water uit nadat de koffiekleur verander van kastanjebruin rood in bleek wit. Dit is cruciaal voor een goede espresso. De blonde kleur heeft een bittere smaak die de koffie aantast.
  • Gebruik voor het maken van dranken op basis van melk altijd volle melk direct uit de koelkast (sojamelk is ook goed).
  • Wanneer u de melk in de koffie giet, wees dan voorzichtig. Giet met een constante stroomsnelheid en giet achtjesfiguren langzaam in het midden van de crema.

About

View all posts by