Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Veiligheidstips voor de waterpijp

Hoeveel rokers van de waterpijp hebben ooit een steenkool of twee op de grond laten vallen? Het gebeurt vaker dan iemand zou toegeven. Maar wat we lijken te negeren is de ernst van onze onvoorzichtigheid. Waterpijp kooltjes uit de waterpijp kunnen voor brand zorgen zoals één individu in het Sigma Chi-broederschapshuis in Gainesville, Florida. De volgende stappen kosten een paar seconden, maar kunnen het verschil betekenen tussen de volgende twee uren genieten van je waterpijp of je verhaal uit leggen aan de brandweer.

 

  1. Weet waar de brandblusser zich bevindt, hoe je hem moet gebruiken en of hij al dan niet goed werkt voor u IETS DOET! Houd het dichtbij genoeg bij je zodat je snel kunt reageren in geval van nood. Brandblussers hebben slechts ongeveer tien seconden blusvermogen. Als je denkt dat je het vuur niet binnen tien seconden of minder uit kunt krijgen, verlaat dan het gebied onmiddellijk en bel de brandweer.
  2. Voordat je je kolen aansteekt, moet je ervoor zorgen dat er geen brandbare stoffen in de kamer zijn.
  3. Als je snelkolen gebruikt, moet je er rekening mee houden dat hun vonken op elk moment in elke richting kunnen waaien, afhankelijk van wind, airconditioners, ventilators of mensen die voorbijlopen enzovoort. Steek ze op een veilige plaats aan.
  4. Probeer ALLEEN één of twee snelkolen tegelijk aan te steken met behulp van een tang. Zorg ervoor dat je de kolen stevig vasthoudt met de tang. Houd nooit aangestoken kolen boven iets dat ontvlambaar is.
  5. Als je natuurlijke kolen gebruikt, zorg er dan voor dat je pad tussen de kolenkachel en de waterpijp vrij is. Zorg er ook voor dat je houtskoolhouder veilig en geschikt voor transport is.
  6. Zorg ervoor dat zowel je shisha als je schaal waterpas zijn voordat en nadat je je kolen hebt gebruikt.