Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Veiligheidstips voor de trampoline

Een trampoline is een extreem leuk speelgoed, zeker met het goede weer dat er nu zit aan te komen. Een trampoline is niet zonder gevaar. Vandaag bespreken we daarom enkele tips die de veiligheid op de trampoline verbeteren. Als je deze tips in acht neemt en je trampoline zelf is veilig met behulp van een veiligheidsnet voor trampoline en een trampoline randkussen, dan komt alles goed.

 

Hou de sprongruimte duidelijk en veilig

Zorg ervoor dat de trampoline niet toegankelijk is zonder uw medeweten door ladders weg te doen of apparaten om op te klimmen op te ruimen. Dit kan helpen om verwondingen te voorkomen waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Ook ongenode gasten kunnen op deze manier geen gebruik maken van de trampoline. Het is ook een zeer goed idee om de springmat vrij te houden van ander speelgoed, schoenen etc. die een springer kunnen verwonden.

 

Toezicht maatregelen

Het is het beste idee dat er altijd toezicht moet zijn wanneer een springer op de mat staat. Normaal gesproken wordt een spotter gebruikt bij sportevenementen en het is een enorme hulp. Laat kinderen nooit op de trampoline springen zonder toezicht van een volwassene.

 

Springregels

Het is altijd een goed herhalingsbericht om duidelijke regels te plaatsen zodat iedereen ze goed kan zien. Dit helpt kinderen te begrijpen dat de regels niet alleen voor hen zijn gemaakt maar voor de veiligheid van iedereen. Bepaal welke regels belangrijk zijn en zorg ervoor dat ze strikt worden gehandhaafd voor de best mogelijke veiligheid tijdens oefenen en spelen. Het is ook een goed idee om maar één springer tegelijk op de trampoline toe te staan.

 

Geen risicovolle trucs

Salto’s of andere gevaarlijke bewegingen moeten worden uitgesloten voor alle recreatieve trampolinespringers. Als salto’s, trucs of oefenstunts worden beoefend door atletische springen, dan worden deze bijgewoond door een professionele spotter en trainer. Recreatieve springers moeten dit dus absoluut niet doen.