Tips om meer geld voor leuke dingen over te houden

Mijnwebpartner

Van Nederlanders wordt vaak gezegd dat ze zuinig zijn, maar waarom zou dit een negatieve eigenschap zijn? Bijna iedereen wil meer geld verdienen om zo meer geld te hebben voor de leuke dingen in het leven. Die mensen kunnen meer geld proberen te verdienen door meer te gaan werken of meer kanslozere dingen zoals het loonbureau of de loonservice smeken om meer geld. Nederlanders hebben het slimmer gezien, volgens het stereotype, en houden meer geld over voor leuke dingen door niet meer te verdienen, maar door minder uit te geven. Vandaag geven we tips hoe jij dit ook kunt doen.

 

Annuleer je lidmaatschappen

Veel mensen kopen een lidmaatschap voor een sportschool met goede bedoelingen, maar komen er uiteindelijk nooit. Ongebruikte abonnementen voor de fitness, de countryclub, de spa of andere lidmaatschappen moeten worden geannuleerd. Als je je muziek- of videoabonnementen bijna nooit gebruikt, kun je deze ook het best opzeggen. Als je het je weer kan veroorloven, kun je je lidmaatschappen altijd weer vernieuwen.

 

Bereid maaltijden thuis voor

Thuis eten is goedkoper en gezonder dan uit eten gaan of meeneemgerechten te nemen. Probeer jezelf aan te moedigen om avontuurlijk te zijn met recepten en je zult het misschien leuker vinden dan je denkt. Je kunt grote hoeveelheden voedsel maken en deze in tupperwarebakjes bewaren en het langer bewaren.

 

Huismerken

Veel mensen zijn loyaal aan duren merken en associëren bepaalde merken als van hogere kwaliteit dan eigen merken. Door huismerken te kopen van een supermarkt, kun je veel geld besparen – zonder concessies te doen aan kwaliteit. Het enige verschil tussen het generieke merk en het duurdere merk is vaak de marketing.

 

Eet uit de voorraadkast

Als je voorraadkast vol is, probeer dan een paar weken alleen maar uit de voorraadkamer te eten en alleen boodschappen te doen voor groenten en andere bederfelijke waren. Je kunt er verschillende maaltijden van rijst, havermout, chili of pastasaus uithalen, zodat je je voorraadkast weer kunt opruimen terwijl je je boodschappenrekening een tijdje verlaagt.

About

View all posts by