Tennistips

Mijnwebpartner

Het wordt weer lekkerder weer, dus doe je k swiss tennisschoenen aan en doe je tennisrackets in je tas. Lees vervolgens onderstaande tips door die je zullen helpen je spel te verbeteren en sla als je tegenstanders van de baan.

 

Bekijk alles per punt

Vergeet wat er eerder is gebeurd, vooral als je het vorige punt bent kwijtgeraakt en concentreer je op het punt dat je momenteel speelt. Boos of gefrustreerd zijn, helpt je niet om beter te spelen. Het kan er juist vaak toe leiden dat iemand zo boos wordt dat ze helemaal kunnen falen – dit wordt ‘tilt’ genoemd en het is een veel voorkomende term die in veel sporten bekend is waar emotie een koele, rustige en verzamelde aanpak overtreft.

 

Focus op nauwkeurigheid, niet op snelheid, wanneer je de bal serveert.

Beginnende tennissers serveren de bal vaak met al hun kracht en snelheid. Je hoeft de bal echter niet met alle macht te raken! Stop niet 100% van je energie in een service. Professionele spelers geven meestal ongeveer 80% energie. Wanneer je serveert, moet je je dus meer richten op nauwkeurigheid dan op kracht. Oefen het raken van de bal precies waar je wilt, in plaats van gewoon zo hard als je kunt te slaan. Concentreer je op je richting. Deel tijd in bij je tennistraining om je service te oefenen.

 

Leg al je gewicht op je achterste been voordat je slaat.

Door je gewicht op je achterste been te zetten, zal je jezelf instellen om momentum te creëren. Dit zorgt ervoor dat je lichaam veel vloeiender en natuurlijker beweegt wanneer je de bal slaat.

 

Beweeg langzaam op het veld.

Haast je niet. Gebruik zoveel mogelijk tijd om te serveren, jezelf te positioneren en je gedachten te verzamelen tussen punten. Als je jezelf onnodig haast, verbreek je je focus en maak je services die niet kloppen.

About

View all posts by