Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Handige gadgets voor een autorit

Een autorit is meestal niet het meest leuke deel van de dag voor veel Nederlanders. Helaas zijn deze ritjes wel nodig om op een andere bestemming, zoals een vakantiebestemming, te komen. Om de autorit naar bijvoorbeeld de camping in Zuid-Frankrijk toch wat aangenamer te maken voor de bestuurder en de passagiers, hebben we vandaag in dit artikel twee gadgets besproken die hier ongetwijfeld bij zullen helpen.

 

E-reader

Sommige passagiers vinden het heerlijk om met een goed boek in de auto te kruipen en dat betekent niet langer dat ze de auto moeten vullen met een kleine bibliotheek. Tegenwoordig geven e-readers zoals de Amazon Kindle of de Barnes & Noble Nook lezers met een druk op de knop toegang tot honderden boeken. De e-paper schermen zijn geweldig om in auto’s te lezen, omdat ze verblinding en vermoeidheid van de ogen verminderen. E-readers verbeteren gestaag. De Kindle DX heeft een negen inch scherm. Nieuwere versies van de Nook bieden kleurenafbeeldingen – ideaal voor prentenboeken voor kinderen. Een andere leuke functie van e-readers is dat wanneer je je thriller voltooit, je het volgende boek via een WiFi- of 3G-netwerk kunt downloaden. Je kunt ook je favoriete tijdschriften en kranten bijhouden, zodat je op de hoogte blijft, terwijl je onderweg bent.

 

Achteruitrijcamera

Het verkeer is een serieuze zaak en je zult te allen tijde je concentratie erbij moeten houden. Op de snelweg moet je goed om je heen kijken of er geen verkeer komt dat aan een inhaalactie bezig is. Om je overzicht op de weg te vergroten is een achteruitrijcamera een enorm handige hulp. Achteruitrij cameras zijn namelijk niet alleen handig bij het achteruit inparkeren (vandaar de naam), maar ook op de snelweg moet je het verkeer achter je in de gaten houden. Dit kan via de spiegels, maar een blik op je dashboard werpen is nog veel makkelijker.