Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Stoer buitenspeelgoed

Op het moment van schrijven van dit artikel regent het best hard. Toch zou het logischerwijs gezien steeds beter weer moeten gaan worden. Tijd dus voor de kinderen om weer lekker buiten te gaan spelen. Tegenwoordig zitten kinderen steeds vaker binnen achter de Playstation of Xbox. Deze machines zijn in staat een kind in gedachte naar een andere wereld te slepen, zoals ook een goede film dat doet. Geen wonder dus dat kinderen minder zin hebben om tikkertje of verstoppertje te spelen. Echter, met echt leuk buitenspeelgoed krijg je zelfs de ferventste gamers wel naar buiten. In dit artikel bespreken we twee stoere soorten buitenspeelgoed.

 

Skelter

Een skelter, trapauto, trapkar, trapwagen of go-cart, is een vierwielig voertuig dat aangedreven wordt met pedalen en een tandwiel- of kettingaandrijving. Een skelter is de droom van vele jongens en meisjes. Vroeger, werden deze voertuigen als vervoersmiddel voor volwassenen gebruikt, maar als sinds de jaren 50 wordt het meer als speelgoed voor kinderen gebruikt. Op skelters kun je vaak ook een aanhanger koppelen, voor nog meer plezier voor de kinderen. Er wordt wel geadviseerd om bij de aankoop van een aanhanger voor hetzelfde merk te kiezen als het merk van de skelter. Dit om te garanderen dat beide op elkaar aansluiten.

 

Triker

Een triker is simpel gezegd een driewielige skelter. Doordat een triker maar drie wielen heeft kan deze enorm snel door de bocht gaan. De achterbanden hebben extra grip zodat je niet door de bocht vliegt. Ook hebben sommige trikers achterwielen die in een hoek staan, zodat de bestuurder niet snel omvalt. Ook de kuipstoeltjes bij sommige trikers zorgen ervoor dat de bestuurder stevig blijft zitten tijdens de rit. Let bij de aanschaf van een triker wel goed op of de triker geschikt is voor de lengte en het gewicht van de gebruiker. Als je een triker wat te heftig vindt, kun je natuurlijk ook gewoon een schommel kopen.