Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Een lichtstraat laten installeren

Je kunt een lichtstraat laten installeren door een aannemer of een bouwbedrijf. Als je wil weten wat de verschillen in prijs zijn kun je een offerte aanvragen voor de installatie van de lichtstraat.

Je kunt een lichtstraat zelf kopen en laten installeren door een aannemer of je kunt kiezen voor een bouwbedrijf dat eigen lichtstraten heeft. Hier zit ook weer een verschil in prijs en kun je ook een vrijblijvend offerte aanvragen voor de kosten ervan. Veel bedrijven dat lichtstraten maken doen ook de installatie en berekenen ook de prijs hiervan in de totaalprijs.

De installatie van een lichtstraat kan natuurlijk niet zomaar. Voor het installeren ervan moeten er ook bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Zo moet een deel van het dak eruit worden gehaald en aangepast. In de ruimte dat er ontstaat wordt dan de lichtstraat gezet. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren afhankelijk van de maat van de lichtstraat waar je voor gekozen hebt.

Het is ook niet mogelijk om bij alle type woningen een lichtstraat te plaatsen want het moet wel een dak hebben dat het gewicht kan ondersteunen. Ook de vorm van het dak is belangrijk. Een vlak dak is bijvoorbeeld het beste voor het installeren van een lichtstraat.