Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

3 tips voor het schrijven van SEO webteksten

Steeds meer ondernemers bieden online hun diensten of producten aan. De aanwezigheid van zoveel concurrentie, plaatst ondernemers voor een flinke uitdaging. Je moet er immers voor zien te zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf online weten te vinden. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het schrijven van SEO webteksten voor op je website. Maar hoe zorg je eigenlijk dat je écht wordt gevonden dankzij een goede SEO? Met de 3 onderstaande tips voor het schrijven van goede SEO webteksten helpen wij jou op weg!

 

Rekening houden met de concurrentie

Natuurlijk is het belangrijk om bij het schrijven van SEO webteksten voornamelijk te focussen op je eigen doelgroep. Verlies echter ook de concurrentie niet uit het oog. Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van de concurrentie? Het is slim om daarover nagedacht te hebben, alvorens je relevante zoekwoorden gaat bepalen. Let er overigens wel altijd op dat je zoekwoorden niet te zeldzaam zijn. Er moeten maandelijks wel voldoende zoekopdrachten naar worden gedaan.

 

Los het probleem van de lezer op

Wanneer je SEO webteksten gaat schrijven is het altijd verleidelijk om vooral bezig te zijn met de eisen die SEO stelt. Dit is echter geen goede tactiek. SEO webteksten die waardevolle informatie geven en daarmee het probleem oplossen van de lezer, scoren het beste in zoekmachines zoals Google. Het heeft dan ook geen enkel nut om potentiële lezers te verleiden met spannende titels en prachtige plaatjes, wanneer ze vervolgens bij een inhoudsloze tekst terecht komen. Probeer daarom altijd te schrijven met het oog op de lezer. Vervolgens probeer je de relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier in deze tekst te verwerken.

 

SEO webteksten die de lezer prikkelen

Je hebt als tekstschrijver maar een paar seconde de tijd om de interesse van jouw potentiéle lezer te wekken. Het is daarom ontzettend belangrijk om een pakkende titel boven je webtekst te zetten. Op het internet kun je allerlei tips en informatie vinden over de voorwaarden waaraan een pakkende titel moet voldoen. Schrijf je titel overigens altijd in een ‘kop 1’ –stijl. Dergelijke tekst heeft meer waarde qua SEO. Het is om die rede ook slim om je relevante zoekwoorden in de titel te verwerken.

https://www.textmakelaar.nl/