Postpartum Depressie

Mijnwebpartner

Symptomen en Oorzaken van Postpartum Depressie

Postpartum depressie (PPD) is één van verscheidene mentale stoornissen, er wordt gedacht dat het in relatie staat met postnatale depressie. Veel psychologen geloven dat postpartum depressie alleen anders is dan andere soorten depressie op het gebied van timing van de depressie episodes. Om het in één zin kort samen te vatten, het ontstaat binnen de eerste vier weken na de geboorte en wordt gekenmerkt door grote of kleine depressie episodes, wat dat betreft. Verschillende factoren dragen bij aan dit bio-psychosociaal fenomeen. Los hiervan vinden veel psychologen dat in tegenstelling tot andere geestesziektes, PDD niet wordt veroorzaakt door de geboorte, maar door dieperliggende oorzaken.

 

Symptomen

Symptomen die er bij horen omvatten, maar zijn niet gelimiteerd tot, angst, neerslachtigheid en slaaptekort, onder andere. Verder komen deze symptomen voor bij iemand nadat zij is bevallen en verminderen na 10 tot 12 dagen na de geboorte. In dit geval heeft de moeder hulp nodig bij het huishouden en de verzorging van de baby, terwijl ze leert omgaan met de aandoening, na de bevalling. In veel gevallen is aangetoond dat meer dan 20% van de vrouwen, die te maken hebben met mentale problemen, het risico lopen op een langdurige depressie. Als gevolg hiervan moet er hulp worden gezocht van een psycholoog wanneer de symptomen langer dan twee weken aanhouden.

 

Oorzaken

De precieze oorzaak van deze aandoening is nog onbekend bij medische professionals. Hoewel er artsen zijn die menen dat het lichaam een aantal hormonale veranderingen ondergaat door de bevalling, welke een postpartum depressie kunnen veroorzaken. Oestrogeen en progesteron hebben de neiging te vertienvoudigen tijdens de zwangerschap.

 

Hierbij wordt een sterke daling van deze hormonen, tezamen met endorfine en corticotrophine hormonen, ingezet na de geboorte. Deze hormonale veranderingen dragen mogelijk bij aan de ontwikkeling van deze mentale stoornis. De aandoening kan ook worden veroorzaakt door de energievretende neonatale dagen en de stress die een vrouw heeft tijdens de eerste dagen na de bevalling.

 

Factoren die Bijdragen aan de Ernst

Over het algemeen is het zo dat vrouwen met een geschiedenis van mentale stoornissen meer vatbaar zijn voor een postpartum depressie. Daarbij zijn er bepaalde factoren die bijdragen aan de ernst:

Een geliefde moeten missen door zijn overleiden

Meningsverschillen of conflicten met de partner

Ongezonde eet gewoontes

Slapeloosheid

Ongewenste zwangerschap

Een moeilijke zwangerschap

Een aaneenschakeling van depressieve periodes tijdens de zwangerschap

Een geschiedenis van milde tot ernstige premenstruele syndroom (PMS)

Ernstige angst tijdens de prenatale en postnatale fases van de zwangerschap

Psycholoog Maastricht Depscycholoog.nl

https://www.depsycholoog.nl/maastricht/

About

View all posts by