Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Particuliere dienstverlening

Ontdek wat u te wachten staat bij een tandarts met een volledige narcose

Bent u iemand die zo bang is voor de tandarts dat u afspraken afzegt, behandelingen uitstelt en het zweet u uitbreekt als u alleen al aan de tandartsstoel denkt? Dan is een specialist voor mensen met tandartsangst, zoals Tandartspraktijk St. Jozef in Deventer, een echte uitkomst. Het liefst doet u zo lang mogelijk met uw tanden, maar u bent te bang om daar toch regelmatig voor naar de tandarts te gaan. Voor u is een volledige narcose behandeling bij deze tandarts in Deventer mogelijk de beste manier om hier mee om te gaan. Geïnteresseerd? Dan leest u hier over wat u dan te wachten staat.

Het begint met een gesprek

Een goede specialist zal altijd eerst uitgebreid praten met u over uw angsten. Dit gebeurt zonder dat de tandarts in uw mond kijkt en in een rustige ruimte met een kalme sfeer. Door te spreken over waar uw angsten vandaan komen en waar u precies bang voor bent, bepaalt u samen of een narcose behandeling bij de tandarts de beste optie is of dat u het beste een andere methode kiest. Een sedatie is bijvoorbeeld ook mogelijk en iets minder rigoureus dan wanneer de tandarts u onder volledige narcose brengt. Als u een keuze heeft gemaakt waar u zich goed bij voelt, wordt de afspraak ingepland in de praktijk in Deventer.

De dag zelf

De dag van de narcose behandeling bij de tandarts is aangebroken. Als het goed is, heeft u de laatste 6 uur niets gegeten en gedronken. Een anesthesist brengt u onder narcose en blijft bij u om u op een veilige manier in slaap te houden. De tandarts begint in de praktijk in Deventer met werken aan uw gebit en pas als alles is afgerond, wordt u weer wakker gemaakt. Nu heeft de tandarts u onder volledige narcose behandeld en heeft u daar niets van gemerkt. U krijgt een uur om bij te komen en als dan alles goed is, mag u alweer opgehaald worden en de praktijk verlaten.