Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Particuliere dienstverlening

Verwelkom en neem thuis afscheid van je overleden baby

Als je de behoefte voelt om je overleden baby mee naar huis te nemen, is dit zeker mogelijk. Bij Houvast Uitvaartzorg kan je ervoor kiezen om je door ervaringsdeskundigen en professionals te laten begeleiden in deze moeilijke tijd. Dit kan namelijk een grote steun zijn op momenten van intens verdriet. Er zullen in korte tijd veel beslissingen gemaakt moeten worden en tegelijkertijd wil je op een goede manier afscheid nemen. De dames van Houvast Uitvaartzorg zullen altijd luisteren en handelen naar wat jullie fijn vinden en jullie ondersteunen bij het maken van herinneringen. Er kunnen foto’s gemaakt worden, een lokje haar kan worden afgeknipt en er wordt geholpen bij de verzorging van jullie kindje. Tevens kan Houvast Uitvaartzorg je overleden baby vervoeren als je dat prettiger vindt. Wil je dat liever zelf doen in je eigen auto? Dat kan natuurlijk ook. Bij jou op schoot, in een Maxi-Cosi of in een mandje.

Je kindje opbaren

Er zijn verschillende mogelijkheden om je overleden baby thuis op te baren. Het is belangrijk om je kindje goed koel te houden, tenzij hij of zij gebalsemd is. Je kan kiezen voor een speciale babykoeling, die Houvast Uitvaartzorg dag of nacht komt installeren. De koeling is klein, stil en kan in iedere kamer staan. In een plastic matje stroomt gekoeld water, zodat jullie kindje in een mandje, kistje of in een eigen wiegje kan worden opgebaard. Je kan ook kiezen voor de watermethode. Hiermee leg je je kindje na de geboorte in het water, waardoor hij of zij in een ontspannen houding ligt. De professionals van Houvast Uitvaartzorg hebben een speciaal bakje hiervoor en zij zijn ervaren met de watermethode. Als laatste is het mogelijk om je kindje licht te balsemen. Je kindje hoeft dan niet gekoeld te worden, waardoor vasthouden en aanraken een stuk prettiger wordt. Deze methode is echter niet bij alle kindjes mogelijk. Dit is afhankelijk van de zwangerschapstermijn en de fysieke conditie van je overleden baby.

Stel al je vragen aan de ervaringsdeskundigen

Omdat Houvast Uitvaartzorg medewerkers in dienst heeft die zelf ervaring hebben met een overleden baby, is geen vraag te gek. Er wordt alles aan gedaan om jullie op een bijzondere manier afscheid te laten nemen van jullie overleden kindje.

https://www.houvast-uitvaartzorg.nl/