Mijnwebpartner Artikel Blog
Onderwijs

Zadelkruk onmisbare kruk op wielen in het onderwijs

Zadelkruk voorkomt lichamelijke klachten

In veel beroepsgroepen is het gezien de aard van de werkzaamheden noodzakelijk om extra aandacht te besteden aan de werkomstandigheden. Zo is het vanzelfsprekend dat men in het onderwijs veel aandacht heeft voor de psychische kant van dit mooie beroep. Onderzoek wijst uit dat leraren ten opzichte van veel andere beroepen bovengemiddeld veel last hebben van psychische klachten zoals overspannen of burnout.

Helaas is er nog te weinig aandacht voor de lichamelijke klachten bij leerkrachten. Vooral bij de kinderopvang en op de basisschool ondervindt men regelmatig last van nek- en rugklachten doordat men veelvuldig in een gebukte houding naast een leerling uitleg geeft. Dit kan dermate ernstige vormen aannemen dat men zich ziek moet melden.

Zadelkruk voor de perfecte werkhoogte

Dit soort klachten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te voorkomen. Het is in deze situaties aan te bevelen om gebruik te maken van een zadelkruk. Met een zadelkruk is het voor een leerkracht mogelijk om op de juiste hoogte plaats te nemen naast de leerling en kan men zich dankzij de soepel lopende zwenkwieltjes ook nog eens gemakkelijk door de klas naar een andere leerling verplaatsen.

Zadelkruk de zit-sta oplossing.

De zadelkruk is in school de ideale zit-sta oplossing voor leerkrachten en leerlingen. Zo werken leerlingen bij sommige studierichtingen regelmatig aan een hoge werktafel of werken zij langdurig staand bij een praktijk georiënteerde opleiding. Ook bij jongeren is de kans op lichamelijke klachten aanwezig en verdient aandacht.

Zadelkruk een betaalbare oplossing

Een ergonomische zadelkruk voorkomt onnodige lichamelijke klachten. Dit komt mede door zijn uniek vormgegeven zitting. Deze zorgt er namelijk voor dat de gebruiker van een zadelkruk in een actieve en gezonde houding zit. Tevens wordt een goede doorbloeding naar de bovenbenen gegarandeerd doordat de bekken in deze werkhouding in de goede stand staat. Een perfecte zit voor mensen die langdurig staande of zittende werkzaamheden hebben waarbij zij regelmatig een zelfde houding aannemen.

Ook binnen het onderwijs zijn geen ongelimiteerde budgetten en moet men wel overwogen keuzes maken. Een goede ergonomische zadelkruk is echter zeer betaalbaar. Het is wel aan te bevelen om krukken op wielen zoals een zadelkruk of tabouret alleen aan te schaffen bij een specialist. Deze kan u helpen om een goede keuze te maken.

Tabouret Benelux zadelkrukkenshops!

http://www.tabouretbenelux.com/