Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Toerisme

Geef jouw festival dat beetje extra

Een festival is altijd leuk, daar zijn ze dan ook voor opgezet. Een festival combineert de vrijheid en het ontdekken van een vakantie met kamperen en feesten. Dat zorgt ervoor dat festivals populairder dan ooit zijn. Achter de schermen van festivals zitten vaak ontzettend creatieve geesten. Deze bedenken van alles en nog wat qua festivalweides, concepten en aankleding. Dit zorgt ervoor dat een bezoeker bij bezoek vaak een hoop nieuwe dingen ontdekt. In dit blog gaan we verder in op de laatste ontwikkelingen.

Silent disco

Waar festivals vooral bekend staan om de hoeveelheid herrie die geproduceerd wordt, is er tegenwoordig ook het andere uiterste. Vaak is er ook iets met een silent disco. Zo zijn er organisatoren die bijvoorbeeld een soort geheime weide bouwen achter bijvoorbeeld een hek, een paar bosjes of zelfs een dixihokje waar het toilet is uitgehaald. Zo creëer je een sfeertje van een stiekem feest, wat net dat beetje extra geeft.

Verbondenheid

Een van de dingen waar een silent disco voor zorgt is een gevoel van verbondenheid. Dit komt omdat alleen de dragers van de silent disco koptelefoons de muziek horen, terwijl de anderen geen idee hebben wat er gaande is. Hierdoor heb je snel een gevoel van “Wij weten iets wat de rest niet weet”. Dat maakt ondanks het ongemakkelijke aspect van een silent disco ongedaan.

Lekker stil zo’n disco

Een ander voordeel van werken met silent disco koptelefoons op een festival is dat je minder rekening hoeft te houden met waar het geluid heen gaat. Veel silent disco  koptelefoons gaan helemaal over de oren waardoor je nauwelijks nog omgevingsgeluid hoort. Daarbij brengt een silent disco zelf natuurlijk nauwelijks geluid voort. Daarom is een silent disco vaak wat flexibeler te plaatsen op een festival. 

Silent disco koptelefoons huren

Als je zelf een keer wil ontdekken wat een silent disco allemaal mogelijk maakt, zoek er dan eens één op op een festival of probeer het zelf door een silent disco set te huren!

https://silentdiscosethuren.nl/