Mijnwebpartner Artikel Blog
Bedrijven

Outfits voor kerst

De kerstdagen staan weer voor de deur, en dat betekent voor veel mensen dat zij niet zomaar in hun dagelijkse kloffie aan kunnen schuiven. Tijdens kerst worden er altijd veel diners gegeven bij familie, vrienden of op het werk. Afhankelijk van het gezelschap waar je je in bevind zul je je moeten kleden. Wanneer je naar een kerstgala gaat, zul je toch net wat anders gekleed gaan dan wanneer je een verkleeddiner hebt met je oude vriendengroep. Tijdens kerst is het dus vaak de bedoeling dat je wat anders dan normaal aantrekt, maar wat kan dit dan zijn? Hieronder staan een aantal suggesties voor het verkleden met kerst.

–          Strak in pak

Dit outfit is erg geschikt voor formele gelegenheden zoals diners met de schoonfamilie, of evenementen die georganiseerd zijn door de werkgever. Binnen het kader ‘strak in pak’ vallen verschillende outfits. Zo is er een traditioneel pak, met een colbert, overhemd en pantalon. Er kan hierop echter ook goed gevarieerd worden, bijvoorbeeld door het dragen van complementaire kleuren die goed bij elkaar passen. In plaats van een pak kun je ook voor een smoking gaan, wat vaak wordt gedragen naar een gala. De derde optie is een fout kerstpak. Zo’n pak wordt vaak gedragen bij minder serieuze bijeenkomsten, zoals een diner met vrienden.

–          Foute kersttrui

De foute kersttrui is een fenomeen wat steeds vaker gekocht wordt. Mensen hebben niet zo veel zin meer in erg formele diners met enkel nette kleding, die eigenlijk alleen maar vies kan worden. In plaats daarvan wordt er tegenwoordig veel gekozen voor dit soort diners, met grappige kersttruien en – pakken.

–          Casual

Deze dresscode wordt vooral binnen gezinnen gebruikt, wanneer er geen familieleden op bezoek komen maar het diner gewoon met het gezin wordt gevierd. Hierbij wordt er niet volledig uitgedost, maar ziet iedereen er toch leuk uit.

https://www.xmasdeco.com/