Scholing of ervaring?

Mijnwebpartner

Een loopbaan wordt bepaald door factoren, de scholing is zeer belangrijk. Maar niet alleen scholing telt, ook talent en ervaring. Zo is het mogelijk voor een persoon om gemotiveerd genoeg te zijn om door te groeien in een bedrijf. Deze personen zijn van zeer grote waarde voor een bedrijf, deze personen kennen het bedrijf door en door. Ook hebben deze personen bewezen dat de investering in hun van zeer goed is uitgepakt. Het bedrijf is sterker geworden en heeft gezien dat iemand zonder scholing ook in een bedrijf kan werken. Maar dit is niet altijd het geval, voor sommigen is dit niet weggelegd en voor anderen is een dergelijke kans krijgen niet reëel.

De waarde van een dergelijke persoon is ok zichtbaar als deze uit dienst treedt of als hij zij toch beslist van baan te wisselen. De ervaring van dit persoon kan dan mee worden genomen naar een ander bedrijf. Dan is de ervaring belangrijker dan scholing, omdat de persoon duidelijk heeft aangetoond te kunnen functioneren op bepaalde posities. Het bedrijf dat de werknemer moet missen heeft nu een gat dat opgevuld moet worden. Er komt dan een nieuwe persoon de onderneming in of er wordt iemand doorgeschoven. Vaak moet men dan een persoon aannemen om verzuim tegen te gaan, vaak is er een verzuimregeling, anders kan het bedrijf verschillende arbodiensten inschakelen. Op deze manier wordt het probleem snel verholpen.

Toch betekent dit vaak tot een extra persoon in dienst. Om het juiste persoon voor de functie te krijgen kan het bedrijf ervoor kiezen om de kandidaten te filteren. Zij kunnen dit zelf doen of uit besteden aan een assessmentbureau. Deze zorgt er dan voor dat het bedrijf alleen de geschikte personen op gesprek krijgt. Hierdoor wordt er geen tijd verspild aan personen die niet gekwalificeerd zijn voor de functie, zo blijft het proces optimaal.

https://loopbaannederland.nl/

About

View all posts by