Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Plateauwagen kopen?

Ben jij op zoek naar een plateauwagen? Dan ga je er binnenkort vast en zeker eentje kopen. Het is belangrijk om bij het kopen van een plateauwagen te letten op een aantal zaken. Er is enorm veel keuze rondom het kopen van een plateauwagen. Er zijn veel verschillende plateauwagens met verschillende functies. Bij het maken van de juiste keuze, kun jij profiteren van jarenlang profijt. Wij vertellen jou graag meer over de plateauwagens om jou op weg te helpen naar een juiste aankoop. 

Overzicht 

Voordat je een aankoop gaat doen, is het belangrijk om voor jezelf goed een overzicht te creëren. Bekijk goed wat de verschillen zijn tussen de verschillende plateauwagens en daarnaast naar welke eigenschappen jij op zoek bent. Een plateauwagen is een aanhanger waarbij de wielen zich bevinden onder de laadvloer. Dit type aanhangwagen heeft daardoor een groot laadoppervlak, omdat de volledige breedte benut kan worden. De plateauwagen is dus uiterst geschikt voor het vervoeren van grote en zware goederen. 

Filters 

Bij een online webshop worden vaak filters aangeboden. Het is aan jou om deze filters ook te gaan gebruiken. Door gebruik te maken van de verschillende filters, vind je binnen no-time de geschikte plateauwagen voor jou. Vaak kan je kiezen uit verschillende merken, capaciteiten, lengtes en prijzen. Op een online webshop krijg je over het algemeen een duidelijk overzicht van de eventuele levertijden. Je kunt overwegen over de levertijd wellicht te lang duurt voor jou. Dan is het aan jou om op zoek te gaan naar een andere plateauwagen die geschikt is voor jou. De prijzen van de plateauwagens kunnen behoorlijk verschillen, maar dat heeft te maken met de verschillende kenmerken, eigenschappen en functionaliteiten van de plateauwagens. Hoe meer functionaliteiten de plateauwagen beschikt, hoe duurder de plateauwagen zou gaan worden. 

Verschil ongeremde en geremde plateauwagen 

Een ongeremde plateauwagen heeft geen eigen remmen. Het trekkende voertuig van de plateauwagen heeft natuurlijk wel remmen. Wanneer dit voertuig afremt, dan duwt de plateauwagen zich naar voren toe waardoor de remweg langer zal worden. De ongeremde plateauwagens mogen niet veel gewicht met zich meedragen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het gewicht van de plateauwagen en de lading samen mag maximaal 750 kilo zijn. Een geremde plateauwagen daarentegen heeft wel een eigen rem en mag daardoor ook zwaarder worden beladen. De maximale toegestane massa komt uit op 3.500 kilo. Het remmen gebeurt door middel van een oplooprem. Wanneer het trekkende voertuig gaat afremmen, dan wordt de plateauwagen naar voren geduwd. Door middel van een hefboom wordt er aan een kabel getrokken. Deze zorgt ervoor dat de remschoenen tegen de trommel van de rem aan worden gedrukt. Dit brengt vervolgens de plateauwagen ook tot stilstand. Het klinkt als een langdurig proces, maar binnen een fractie van een seconde wordt de plateauwagen op een veilige manier tot stilstand gebracht. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/