Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een aantal cadeautips

Het blijft lastig, wat geef je je kind nou op zijn of haar verjaardag? Er zijn zoveel opties, van playmobil tot stoepkrijt en van spelletjes tot gepersonaliseerde kinderboeken, hoe kies je nou het juiste cadeau? Allereerst is het handig om te bedenken of een kind speelgoed wil zoals Playmobil, Lego of speelgoedauto’s of dat een kind liever iets anders heeft. Deze andere opties kunnen variëren van een boek of spelletje tot iets handigs zoals een fiets of step. Al snel zal een cadeau kind 5 jaar uit speelgoed bestaan namelijk.  

 

Is speelgoed een idee? 

Als je denkt dat je kind graag speelgoed zou willen, dan doen Lego en Playmobil het vaak erg goed. Deze hebben beide collecties voor zowel jongens als meisjes, al hoeft de jongenscollectie natuurlijk niet alleen voor jongens te zijn. Het succes van Playmobil, en bij meiden vaak ook van barbies, is te danken aan de eigen fantasie. De poppetjes zijn misschien niet zo zelf in te vullen als bij Lego, maar doordat er bij Playmobiel en Barbies allemaal kleine voorwerpen worden geleverd, is het mogelijk om de fantasie de vrije loop te laten. Bij Lego mist ergens deze ‘’persoonlijkheid’ van de poppetjes, maar is het wel mogelijk bouwtechnisch nog veel meer je eigen fantasie te gebruiken.  

 

Even iets origineler 

Mocht je liever geen speelgoed willen geven, maar wel iets wilt geven waarvan het doel vermaak is, dan doen een boek of een spelletje het vaak erg goed. Welk boek hangt natuurlijk af van het kind, maar in principe is een Donald Duck of een Donald Duck pocket erg vaak een succes. Een andere optie die ook wat persoonlijker is, is een gepersonaliseerd boek. In zo’n boek worden de naam en een foto van het kind gebruikt waardoor het helemaal voor het kind geschreven lijkt. Naast boeken zijn spelletjes ook altijd goede opties, misschien dat het kind zelf al een spelletje op het oog heeft en anders kun je zelf een uitzoeken waarvan jij denkt dat het in de smaak zal vallen.  

 

Ook nog eens handig 

Tot slot zijn er nog de cadeaus die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan skeelers, een fiets of een step. Dit zijn cadeaus die een kind kan gebruiken voor het vermaak, maar die het kind ook kan gebruiken om bijvoorbeeld de toch naar school leuker te maken. Misschien is dat wel minstens net zo belangrijk. Wel kan het handig zijn hier ook de nodige bescherming bij te leveren. Denk hierbij aan een fietshelm en elleboog– en polsbeschermers.  

https://bimibooks.nl/gepersonaliseerde-kinderboeken/