Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Alles wat u moet weten over Fair Trade producten

Alles wat u moet weten over Fair Trade producten

Fair Trade, u heeft er vast al wel eens van gehoord. Via de tv, in de krant of op het internet. Fair Trade is een begrip dat we steeds meer voorbij zien komen. Maar wat betekent Fair Trade nu eigenlijk? Waaraan kunnen dergelijke producten worden herkend? En welke Fair Trade producten zijn er zoal te koop? In deze blog nemen wij u graag mee in de wereld van de Fair Trade producten. Leest u mee?

 

Wat betekent Fair Trade?

Fair Trade, oftewel eerlijke handel in het Nederlands, is handel die boeren in ontwikkelingslanden de kans geeft om op een duurzame manier te ontwikkelen. Veel mensen denken dat het hierbij alleen om een eerlijke prijs gaat, maar Fair Trade betekent echter zoveel meer dan dat. Eerlijke handel tussen arm en rijk is namelijk gebaseerd op tien beginselen, waarvan een eerlijke prijs er slechts eentje is. Andere belangrijke pijlers van Fair Trade zijn onder meer: transparantie en eerlijke handelspraktijken, geen kinderarbeid en slavernij, goede arbeidsomstandigheden en bijdragen aan het behoud van de natuur. 

 

Waaraan herken ik Fair Trade producten?

Fair Trade producten kunt u herkennen aan het Fair Trade logo. Dit is eigenlijk de internationale versie van het welbekende Max Havelaar keurmerk. Het Fair Trade logo kunt u herkennen aan het ronde zwarte symbool met daarin een blauw en groen vlak. Deze vlakken hebben de vorm van een soort druppel en in het blauwe vlak staat een klein zwart rondje afgebeeld. Het Fair Trade logo kunt u vinden op de verpakking van het product.

 

Welke Fair Trade producten zijn er zoal te koop?

Wist u dat er wereldwijd zo’n 35.000 verschillende soorten Fair Trade producten te koop zijn? De bekendste hiervan zijn waarschijnlijk chocoladeproducten, groente en fruit zoals bananen, wijn, thee en koffiebonen. Deze koffiebonen zijn ooit het startschot geweest voor de oprichting van de Max Havelaar stichting. In 1988 ontvingen de oprichters van de stichting namelijk een dringende oproep van Mexicaanse koffieboeren. De rest is geschiedenis. Wilt u graag Fair Trade koffiebonen kopen? Bij De Koffiethuiswinkel bent u aan het juiste adres!

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/