Mijnwebpartner Artikel Blog
Zakelijke dienstverlening

Fulfilment, er valt veel meer te winnen dan je denkt

Fulfilment, er valt veel meer te winnen dan je denkt.

Er valt in fulfilment nog een hoop te winnen. Hierbij hebben we het zowel over de verwerking van de orders voor een webwinkels als ook over de bestelling die binnenkomen, maar dan niet online.
Vanaf het moment dat je een order plaatst tot het moment dat de order wordt afgeleverd en de verwerking van het retour kan op heel veel manier efficiënter worden ingericht. Wil je er voor zorgen dat jouw bedrijf goed voorbereid is op de suplly chain van de toekomst, dan is dit niet mogelijk zonder het goed managen van het verpakkingsproces, en daarbij zijn slimme tools ook onmisbaar. In dit blogartikel hebben wij het over het fulfilment proces, en hoe dit door middel van belangrijke toekomstgerichte aandachtspunten kan worden verbeterd.

Verpakken en fulfilment.

Wanneer we het hebben over fulfilment, voor webwinkels beter bekend als e-fulfilment, dan draait alles om zowel snelheid, maar ook om de tevredenheid bij klanten in het proces van voorraadbeheer. Daarnaast zijn ook de verwerking van orders en het managen van de verzending ook extreem belangrijk. Steeds meer bedrijven zien ook in dat het verpakkingsproces een hele belangrijke rol speelt op dit gebied.
Het goed uitvoeren van het verpakkingsproces leidt tot een proces dat efficiënter is ingericht, en dus krijg je als eindresultaat een beter en efficiënter fulfilmentproces. Je kunt hiermee tevens zorgen voor lagere kosten, minder schade en meer tevredenheid bij de klanten. Door het goed inrichten van het verpakkingsmanagement zorg je voor winstgevendheid bij andere processen en groei. Niet enkel op de korte, maar ook op de langere termijn.

Belangrijke dingen om op te letten bij fulfilment (en bij e-fulfilment).

Hier hebben wij een aantal aandachtspuntjes op een rij gezet die bij fulfilment van belang zijn. Dit om de efficiëntie en effectiviteit van de processen omtrent fulfilment te kunnen realiseren.

Verpakkingsmanagement verbeteren.

We noemden het net al even, maar het verbeteren van het verpakkingsproces kan de handelingskosten enorm doen dalen. Het is zaak om processen kritisch te gaan bekijken. Wat gaat er al wel goed, en waar liggen de verbeterpunten? Kijk waar er tijd te winnen valt zonder dat er efficiëntie of kwaliteit verloren gaat. En kijk hoe de sterke punten kunnen worden uitgebouwd tot iets beters.

Betere verpakkingseisen vanuit het oogpunt van de klant.

Vaak wordt er voor één standaard verpakking gekozen voor iedere klant. Echter, klanten zijn soms behoorlijk streng. Als er enkel een aantal klanten zijn die de eisen stellen voor een pallethoogte van anderhalve meter, dan krijgt vaak iedere klant er zo een geleverd. Het werkt veel efficiënter wanneer je als ondernemer werkt met een aantal uitzonderingen. Velen denken hier verkeerd over, zij denken dat uitzonderingen een hoop efficiëntie weghalen, niets is minder waar in dit geval.

Een transparanter proces in de ogen van de klant.

Door middel van automatisering is het veel makkelijker om inzicht te verkrijgen wat het logistieke proces betreft. Het is belangrijk om deze kennis met de klant te delen. Sommige ondernemers geloven niet dat je een klant hier een groot plezier mee doet, dit is echter wel zo. Geef in ieder geval altijd goede en betrouwbare informatie wat betreft het aantal leverbare producten, prijzen en leverdata, dit zijn minimale eisen van een klant. Echter, met extra informatie kunnen de verwachtingen van de klanten worden overtroffen. Je zou bijvoorbeeld aan de klant kunnen tonen of het orderpallet volledig is beladen op de bevestiging van het order. Voor klanten is dit namelijk een goede mogelijkheid om iets te besparen, doordat de klant meer besteld kunnen de gemiddelde kosten omlaag worden gebracht voor de klant. Dit is ook voor jou als verkoper een goede kans om meer te verkopen.

Beter inlichting voor de medewerkers.

Wat ook goed helpt, is visuele instructies voor de werknemers. Wanneer er schade ontstaat dan zorgt dit voor extra kosten, en deze heb je als ondernemer al genoeg. Dit komt door middel van een verkeerde verpakking of een verkeerde handeling in het proces. Door middel van het geven van visuele instructies weten werknemers heel precies hoe een handeling moet worden uitgevoerd. En zo is de kans op fouten, schade en dus extra kosten direct een stuk kleiner.

Slimme tools en software ter verbetering van bepaalde processen.

De inzet van slimme tools en software kan zorgen voor een hoop meer efficiëntie. Dankzij het internet en de geavanceerde technologie van tegenwoordig zijn er honderdduizenden tools die je kunt gebruiken voor het efficiënter inrichten van je processen. Vaak doet een ondernemer heel veel op gevoel, en dat terwijl dit juist enkel zorgt voor vertraging en nog meer verbeterwerk. Enen en nullen in de software liegen niet. Hier kan feitelijk worden verteld wat er het beste is en zo kan er een stuk makkelijker toegewerkt worden naar een verbetering.

Wil je nou meer informatie over fulfilment en alles wat daar bij komt kijken? Bezoek dan snel deze website of neem contact op via de contactgegevens die je kunt vinden op de contactpagina.

https://surlogic.nl/nl/