Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Banen en opleidingen

De servicemonteur anno 2021

De servicemonteur anno 2021

Als servicemonteur beheer je projecten met grote betrokkenheid en draag je bij aan het tot stand komen van een efficiënte werkplanning. Je moet continu alert zijn voor mogelijke storingen en hierbij is het van belang dat je over een sterk oplossend vermogen beschikt. Hierbij maakt de digitalisering steeds meer mogelijk voor een servicemonteur, de belangrijkste mogelijkheden zullen in dit artikel kort en bondig worden uitgelegd. Middels de digitalisering van bepaalde processen is het mogelijk om flink tijd en kapitaal te besparen. Mede hierdoor steekt een vacature servicemonteur vandaag de dag anders in elkaar.

Automatische planning en facturatie

Door de technologische mogelijkheden in de wereld waarin we op dit moment leven, is het steeds makkelijker om te werken binnen een systeem wat zowel onafhankelijk van de tijd als plaats is. Technologie maakt het mogelijk om een digitaal overzicht te genereren met periodieke keuringen of structurele onderhoudswerkzaamheden. Online kunnen hiervoor digitale meldingen worden ingepland, zodat deze opdrachten op tijd ingepland worden.

 

Digitaal voorraadbeheer

Middels een digitale registratie kunnen gewerkte uren en gebruikte materialen geadministreerd worden. Dit zal het mogelijk maken om automatisch te kunnen factureren. Daarnaast maakt dit het mogelijk om gebruikte materialen direct van de voorraad af te halen. Hierdoor kunnen er ook direct automatische inkoopadviezen gegenereerd worden aan de hand van minimale voorraad aantallen.

 

Klant- en objectinformatie

Alle werkzaamheden worden tegenwoordig digitaal ontvangen, hierbij is alle benodigde informatie voor handen. Zowel informatie over de klant als informatie over het object is zo snel beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om direct over te gaan tot de kern van de opdracht.

 

Continu proces

In de nabije toekomst zal er alsmaar meer en meer gaan gedigitaliseerd worden. Daarom is het van belang dat de belangrijkste en meest relevante digitalisering trends nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het digitalisering van processen is namelijk een proces wat continu doorgevoerd moet worden.

 

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-elektrotechniek/servicemonteur-elektrotechniek