Mijnwebpartner Artikel Blog
Zakelijk

Cloud Specialist

Als je op het internet gaat zoeken naar een Cloud Specialist, merk je al gauw dat het aanbod hierin heel erg beperkt is. Dit is een redelijk ernstige ontwikkeling aangezien de vraag naar clouddiensten steeds groter wordt, echter is het moeilijk om in deze vraag te voorzien als er te weinig specialisme beschikbaar is.

Cloud Specialist

Ondanks dat het aanbod heel erg beperkt is, is ook de vraag naar een Cloud Specialist nog niet heel erg groot. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat de meeste bedrijven nog niks willen weten van de Cloud en hun bedrijf nog steeds hebben ingericht met de traditionele ICT. De bedrijven die wel zo slim zijn geweest om over te stappen naar de Cloud, laten dit echter vooral nog doen door externe partijen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het beheren van een cloudgestuurde ICT-omgeving. Echter beseffen veel bedrijven niet dat het op den duur een stuk goedkoper wordt om een eigen Cloud Specialist in dienst te hebben.

Opleiding

Naast de beperkte vraag naar een Cloud Specialist, heeft het aanbod ook een belangrijk oorzaak natuurlijk. Veel IT’ers zijn bang om zich te laten opleiden voor Cloud functies, omdat het onzeker is of ze daar een baan in kunnen vinden. Daarnaast zijn er ook een heleboel IT’ers die helemaal geen toekomst zien in clouddiensten. Echter zijn er wel enkele visionaire IT’ers die zich willen laten opleiden voor een Cloud functie, alleen het aanbod van opleidingen is ook nog heel erg beperkt.

Cloudopleider.it

Een partij die wel cloudopleidingen aanbiedt voor de IT’ers die daarin geïnteresseerd zijn is Cloudopleider.it. Bij dit bedrijf zijn er verschillende opleidingen en cursussen te volgen om opgeleid te worden voor een functie op het gebied van Cloud Computing. Voor de IT’ers die in de toekomst nog de garantie op een baan willen hebben, is een opleiding volgen dus een belangrijke stap om te zetten.

http://www.cloudrecruiter.it/33743/Cloud-Vacatures