Mijnwebpartner Artikel Blog
Woning en Tuin

Coniferen verwijderen prijs

Aan het verwijderen van coniferen zit een prijskaartje verbonden. Dat is niet zo vreemd want meestal wordt er voor het verwijderen een hoveniersbedrijf ingehuurd die afhankelijk van de situatie ook machines en / of personeel in zal zetten. Wanneer mensen kun coniferen willen laten verwijderen en willen weten wat de prijs daarvan wordt zoeken zij vaak naar zaken als: coniferen verwijderen prijs.

Vooral de situatie op de locatie zal de hoogte van de prijs bepalen. Coniferen die op een plek staan die lastig te bereiken is zal in de meeste gevallen een hogere prijs hebben dan coniferen die op een makkelijk te bereiken plek staan. Daarbij speelt ook de hoogte van de coniferen een rol om de prijs te bepalen. Sommige coniferen zijn wel 4 tot 5 meter hoog en zullen dus ook lastiger te verwijderen zijn dan coniferen van een klein voormaat.

De methode voor het verwijderen van coniferen is een belangrijke factor bij het berekenen van de prijs

Afhankelijk van de situatie zal een hoveniersbedrijf besluiten om een bepaalde methode in te zetten om de coniferen op een efficiënte manier te verwijderen. Wanneer het hoveniersbedrijf een stobbenfrees kan gebruiken dan zal de prijs hoogst waarschijnlijk aan de lage kant blijven. Het verwijderen van coniferen met een stobbenfrees is namelijk de meest efficiënte methode.

Wanneer de coniferen met de hand uitgegraven moeten worden zullen de kosten naar alle waarschijnlijkheid een stuk hoger worden. Zeker wanneer het met de hand gedaan moet worden en er geen graafmachine ingezet kan worden. In het geval van de coniferen uitgraven moeten de boomwortels namelijk allemaal stuk voor stuk doorgezaagd worden en zal dat proces herhaalt moeten worden tot de coniferen helemaal los in de grond liggen.

Ook een efficiënte methode voor het verwijderen van coniferen is het verwijderen van de coniferen door ze met een voertuig uit de grond te trekken. Deze methode wordt echter niet vaak ingezet omdat er risico’s aan verbonden zijn. De stam kan breken of de kabel knapt.

Aan welke prijzen kunt u denken wanneer u coniferen laat verwijderen?

De prijzen kunnen bij het verwijderen van coniferen flink verschillen. Voor het verwijderen van 10 coniferen betaalt u afhankelijk van de gekozen methode tussen de 300 en 500 euro. Omdat de prijsverschillen aanzienlijk kunnen zijn is het aan te raden om bij verschillende hoveniersbedrijven en boomverzorgers een offerte aan te vragen en de prijzen te vergelijken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-verwijderen/