Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Vakantie

Cultuur in de stad is geweldig

Voor je op vakantie gaat is het natuurlijk wel fijn om te weten wat je kunt doen in Krakau. Krakau is een plaats met ontzettend veel mogelijkheden voor alle leeftijden. Mensen die wat ouder zijn vinden het vaak leuk om allerlei oude gebouwen te bezichtigen. Krakau beschikt over een prachtige kathedraal waar je ook binnen mag kijken en foto’s mag maken. Als je kiest voor een rondleiding krijg je alles te weten over de functie die het gebouw vroeger had en wordt er ook verteld hoe het gebouw gemaakt is. Vroeger hadden ze tenslotte nog niet de mogelijkheden die wij nu hebben.

Voor iedereen wat

Als je meer houdt van wat spannendere activiteiten kan je kiezen voor een cursus schieten. Hierbij krijg je uitleg over hoe het geweer werkt en kan je onder begeleiding ook op doelen gaan schieten. Deze ervaring geeft een enorme adrenaline boost, omdat het natuurlijk super gaaf is om zo’n heftig ding te mogen besturen. Wellicht is dit niet de juiste activiteit voor oudere mensen, maar meer voor jongvolwassenen. Iets wat voor iedereen leuk is om te doen is varen over mooie meren. Hierbij kan iedereen genieten van het uitzicht. De jongsten krijgen hier ook even de kans om zelf te mogen varen.

Voor de drank liefhebbers

Krakau staat mede bekend om de wodka. Wanneer je ouder bent dan achttien en een beetje van drank houdt kan je ook een wodka tour doen. Hierbij wordt je meegenomen door de stad en ga je langs de beste wodka aanbieders. Ze kunnen je alles vertellen over de oorsprong terwijl jij aan het proeven bent. De lekkerste kan je natuurlijk meenemen naar huis om daar nog na te genieten van je reis. Al met al is er doen genoeg te doen in Krakau en hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Heb je al zin om te gaan?