Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je volgend jaar Ponta Delgada moet bezoeken en er een auto moet huren

Ponta Delgada is de economische hoofdstad van de Azoren in Portugal. Deze historische stad, gelegen op het eiland Sao Miguel, is een van de mooiste steden van Portugal. Als je de echte ziel van Portugal wilt ervaren, ga dan naar Ponta Delgada om het Portugese gevoel te ontdekken in de architectuur en de smalle steegjes. De stad heeft een aparte uitstraling, met witgekalkte gebouwen versierd met zwart vulkanisch basalt stenen.

Een van de beste manieren om Ponta Delgada te bezichtigen is door een auto te huren. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in deze schilderachtige havenstad, waaronder Autoportugal, Autaatlantis Ponta Delgada, Azores Easy Rent, Goldcar, Dollar Rent a Car, Kayak, Hertz, Avis, en vele anderen. Toeristen geven de voorkeur aan het vergelijken van autoverhuurdiensten en aanbiedingen voordat ze aankomen in Ponta Delgada. Je kan ook een snelle vergelijking van de autoverhuurdiensten maken op de luchthaven en de beste huurauto kiezen voor je reis.

Nadat je je huurauto bij het autoverhuurbedrijf hebt opgepikt, zijn hier de beste 5 redenen om de havenstad Ponta Delgada te bezoeken.

1. Ga walvissen kijken en zwemmen met de dolfijnen

Ponta Delgada is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten en, als je geluk hebt, een duik te nemen met dolfijnen. Rond deze prachtige stad zijn er ongeveer 25 verschillende inheemse en migrerende soorten walvissen die je kan spotten. De potvis is de meest voorkomende, terwijl ook de gewone vinvis en de blauwe vinvis regelmatig in de wateren te zien zijn.

Je kan ook zwemmen met de Atlantische dolfijnen in hun natuurlijke habitat. De beste plek om met dolfijnen te zwemmen en walvissen te spotten is Picos de Aventura.

2. Een bezoek aan het stadhuis van Ponta Delgada

In het hart van de stad bevindt zich het elegante 17e-eeuwse gebouw waarin de gemeenteraad is gehuisvest. In de 20e eeuw werd het oorspronkelijke stadhuis gerestaureerd en gemoderniseerd. Het is een goed idee om je huurauto in de buurt van het stadhuis te parkeren en het hart van de stad te voet te verkennen. De smalle steegjes zorgen voor de perfecte sfeer om deze historische stad te ontdekken.

3. Bewonder de prachtige stadspoorten of Portas da Cidade

Welkom bij de toegangspoort tot de Azoren. Ponta Delgada zou niet de stad zijn die het nu is zonder zijn beroemde stadspoorten. De Portas da Cidade is een van de meest iconische monumenten van Ponta Delgada. Deze poorten werden in de 18e eeuw gebouwd.

Portas da Cidade bestaat uit drie majestueuze bogen en is voorzien van het koninklijke wapenschild en het wapenschild van de stad. Deze poorten zijn het belangrijkste symbool van de stad.

4. Bezichtig de parochiekerk van Sao Sebastiao

Nadat je je huurauto bij de stadspoorten hebt geparkeerd, moet je zeker ook een bezoek brengen aan de parochiekerk van Sao Sebastiao, die recht tegenover de Portas da Cidade ligt. De majestueuze barokke en Manuelijnse deuropeningen zijn een uniek kenmerk van deze kerk.

5. Genieten in Campo de Sao Francisco

Campo de Sao Francisco ligt tegenover de haven en is een prachtig met bomen omzoomd plein met een prieel in het midden. Dit is de beste plaats om te zitten, te ontspannen en te genieten van de prachtige witgekalkte schoonheid van de stad. Aangezien alle monumenten dicht bij elkaar liggen, kan je het beste je huurauto in het centrum van de stad parkeren en al deze monumenten op dezelfde dag verkennen.

https://www.autoportugal.nl/