Mijnwebpartner Artikel Blog
Meubels

Room divider tips en inspiratie

Er zijn veel moderne ontwerpen voor roomdividers, maar met de beste tips, kun je er een vinden die aan jouw behoeften voldoet. Afhankelijk van je interieurstijl en kamerindeling kun je kiezen uit een breed scala ideeën. Ongeacht de materiaalkeuze, grootte en kleur, met een scheidingswand zul je enige privacy krijgen die je kunt creëren door klassiek of modern ontworpen kamerschermen te gebruiken. Zo creëer je het gevoel je eigen ruimte te hebben. Hoewel sommige roomdividers nuttig kunnen zijn, kun je ze ook kiezen, vanwege hun textuur, afmeting en kleur die bij je kamer past. Ze hebben namelijk ook een esthetische functie. Of het nu gaat om de illusie van privacy of de decoratieve touch, onze ideeën voor scheidingswanden zullen je helpen met je zoektocht naar het perfecte kamerscherm. Hieronder vind je enkele voorbeelden van ideeën voor scheidingswanden.

Rekken en muurbarrières

Er zijn talloze ideeën als het gaat om rekken en muurbarrières. Ze kunnen ten eerste op verschillende manieren worden onderverdeeld, zoals de lengte, de kleur, het materiaal, etc. Als je een zeer hoge of korte gesloten kast gebruikt, ontstaat er onmiddellijk een scheiding tussen twee ruimtes in een kamer. Je kunt materialen gebruiken, zoals hout, kunststof of matglazen scherm. Ze geven de illusie van een muur en voegen een hoop extra opslag toe, dus ze zijn super handig. Zorg er wel voor dat alles is verankerd, zodat het niet om kan vallen. Bovendien kun je ervoor kiezen om open rekken te gebruiken zonder een ruimte volledig te omsluiten. Zo bied je licht de kans om door de roomdivider heen te stralen. Het is geen permanente constructie en je kunt het verplaatsen of aanpassen als je behoeften veranderen.

Gordijnen

De moderne cultuur heeft een aantal ideeën als het gaat om het gebruik van gordijnen. Van vintage, neutraal tot klassiek, je kunt een verscheidenheid aan kleuren, ontwerpen en materialen gebruiken om een prachtige scheidingswand te creëren met gordijnen in je kamer. Het creëert een groovy of juist een luxueus gevoel, wanneer je een breed scala aan patronen, ontwerpen en kunst gebruikt. Tegelijkertijd breekt het een grote ruimte op om wat privacy toe te voegen. Je kunt een stuk op maat laten ontwerpen door een lokale kunstenaar of je kunt een bedrijf raadplegen dat een verscheidenheid aan gordijnen aanbiedt om uit te kiezen.

Meubilair

Indien geplaatst op een strategische positie, kan een meubelstuk ook als roomdivider dienen. Een bank in combinatie met een salontafel of credenza kan bijvoorbeeld aan de ene kant een intieme woonkamer creëren en aan de andere kant wat je hartje begeert: een eetruimte, een leeshoek, een studeerhoek of muziekhoek. Door meubels te gebruiken in plaats van een muur te bouwen, laat je een ruimte uiteindelijk groter aanvoelen. Daarnaast kun je Floor to Ceiling LED Linear Suspension gebruiken voor een opvallende oplossing. Een andere optie zou een touwinstallatie kunnen zijn. Tot slot kun je de scheidingswand, gemaakt van meubilair, afmaken met wat grote plantenbakken ernaast. Zo creëer je tegelijkertijd een fijn klimaat in je kamer.

Uiteraard kan je ook gewoon een roomdivider meubel kant en klaar kopen.