Mijnwebpartner Artikel Blog
Gezondheid

Zorg voor een gezonde mond

Het is altijd aan te raden om eens per half jaar je tanden bij de tandarts te laten controleren. Het is heel belangrijk om je tanden zo goed mogelijk te verzorgen.Je tanden zijn allereerst heel belangrijk bij het verteren van voedsel en daarnaast ook vanwege je uiterlijk natuurlijk. Mooie tanden geven je automatisch ook een erg mooie lach. Wanneer je een mooie lach wilt raden we dus ook aan om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Problemen met je tanden kunnen heel erg veel pijn doen. Een gaatje alleen al doet gewoon heel veel pijn. Wanneer je een ontsteking hebt wordt dit alleen maar erger. Tandpijn kan heel erg veel pijn doen. Iedereen die het eerder heeft ervaren kan dit waarschijnlijk wel bevestigen. Tanden bevatten namelijk heel veel zenuwen en bloedvaten, dit wordt ook wel pulpa genoemd. Dit kan naar gaan ontsteken en zal in dat geval ook veel pijn doen.Wanneer je wortelpunt van je tand gaat ontsteken heb je kans dat er een abces gaat ontstaan. Wanneer dit voorkomt zal er helaas een wortelkanaalbehandeling bij je gedaan moeten worden. Voor de behandeling zal er eerst een röntgenfoto genomen moeten worden waarmee de artsen vast moeten stellen of een behandeling echt nodig is.

Voor het uitvoeren van de behandeling zal een endodontoloog nodig zijn. Een wortelkanaalbehandeling kan een heftige behandeling zijn, het ontstoken weefsel zal worden verwijderd en de wortelkanalen worden dan schoongemaakt. Aan het einde van de behandeling wordt een vulling aangebracht zodat je tanden rustig kunnen genezen na de behandeling. De behandeling vindt altijd plaats onder een plaatselijke verdoving, dit in tegenstelling tot een kaakoperatie. Hierbij is men altijd onder een algehele narcose. Met een wortelkanaalbehandeling mag je daarom ook altijd dezelfde dag nog naar huis. Het enige wat je moet doen is voldoende koelen om zo zwelling tegen te gaan.

Het lijkt me dus duidelijk dat je je gebit goed moet verzorgen. Altijd goed poetsen, flossen of stokeren en regelmatig naar de tandarts zijn essentieel.

 

https://www.orfeokliniek.nl/