Mijnwebpartner Artikel Blog
Gezondheid

Hoe voorkom je heimwee op kamers?

Eindelijk heb je dan je eigen appartementje in de stad waar je studeerde. Je vond het altijd heel gezellig bij je ouders, maar stiekem sloeg je een zucht van verlichting toen je hoorde dat je op jezelf ging wonen. Alleen is het op jezelf natuurlijk wel een stuk minder gezellig dan thuis. En als het minder gezellig is, krijg je misschien wel heimwee! Wat kan je doen om dit te voorkomen. 

 

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat jouw huis echt gezellig knus is, zodat het echt als een tweede thuis voelt. Decoratie is hiervoor erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je niet alleen de broodnodige dingen koopt, zoals een bed, een tafel met stoelen en een kast. Zorg dat je daar omheen ook leuke accessoires hebt, dingen zoals een wandkleed of poster. Wat ook een leuk idee is, is krijtverf aan de muur. Hiervoor moet je matte verf kopen die krijt en water kan verdragen. Dan kan je er steeds nieuwe schetsjes en woorden op zetten. Dit zorgt voor een extra persoonlijke touch. 

 

Daarnaast is het belangrijk dat je veel contacten hebt in de stad van jouw keuze snel contacten zoekt. Als je alleen woont, dan kan je je erg eenzaam voelen en je snel gaan isoleren. Zoek dus dat je vaak leuke dingen doet met vrienden, vaker met vrienden dingen gaat doen en vaste activiteiten in de avond plant. Zo blijf je sociaal actief en heb je minder tijd voor heimwee. En ook veel minder reden tot heimwee!

 

Tenslotte is het voor veel mensen fijn om in ieder geval de eerste jaren nog veel contact met huis te hebben. App dus elke dag even, bel een paar keertjes en ga af en toe in het weekend weer gezellig naar huis. Dan zal je niet gauw meer tegen heimwee aanlopen!

 

https://www.moosefarg.nl/