Mijnwebpartner Artikel Blog
Adverteren

5 tips voor een succesvolle Google AdWords campagne

Google AdWords is een advertentieprogramma waarmee u kunt adverteren binnen de zoekresultaten van Google en binnen een netwerk van websites die staan aangesloten op Google Adsense. Wilt u succes behalen met een Google AdWords campagne? Dan zijn er vijf tips waar u absoluut rekening mee moet houden. In dit artikel ontvangt u vijf tips om direct mee aan de slag te gaan.

 

Tip 1: Test en analyseer

 

U weet pas of het werkt als u het probeert! Een Google AdWords campagne is eenvoudig op te zetten, maar alleen door te testen en analyseren kunt u uw doelstellingen bereiken. Start met alle belangrijke zoekwoorden en onderzoek wat de bereikte bezoekers doen. Google Analytics geeft een duidelijk inzicht en is een eenvoudige tool die u hiervoor kunt gebruiken.

 

Tip 2: Gebruik verschillende advertenties    

 

Verschillende advertenties geven verschillende resultaten. Verkoopt u verschillende producten of diensten? Schrijf dan voor alle producten en diensten een unieke advertentie en test verschillende advertenties uit om uw klikratio te verhogen.

 

Tip 3: Kies voor een duidelijke call to action

 

Adverteren via Google AdWords is één ding, maar uiteraard wilt u iets met deze bezoekers doen. Kies voor een duidelijke call to action op pagina’s waarvoor u adverteert. Via een webwinkel is het kopen van een product de call to action, terwijl dit voor een dienstverlenend bedrijf het sturen van een e-mail of het maken van een telefoontje kan zijn. Stuur via de bezoekers van uw website aan om het succes te verhogen. Vraag aan uw klanten op welke manier zij zijn binnengekomen om het effect van een campagne te meten.

 

Tip 4: Bedenk wat u voor een sale wilt betalen

 

Adverteren via Google AdWords kost geld. Bepaal vooraf wat u per sale kunt betalen om een duidelijke doelstelling te omschrijven. Op deze manier kunt u terugrekenen welke kosten u per klik kunt betalen en welke conversie u op een bepaalde pagina moet behalen. Maak het meetbaar en inzichtelijk!

 

Tip 5: Investeer in oogst

 

Het opzetten van een Google AdWords campagne kost geld en tijd. Het bereik is echter enorm en bij een succesvolle campagne kan u steeds meer publiek naar uw website toesturen. De echte winst zit hem in het opschalen van uw campagnes. Investeer in het begin in een kleiner publiek en start met opschalen wanneer uw organisatie hier klaar voor is en een campagne zijn vruchten zal afwerpen.

 

Gouden tip: Google AdWords met ondersteuning van een internet marketing bedrijf

 

Een internet marketing bedrijf begrijpt de kracht van Google AdWords en weet dat dit een sterk marketinginstrument is. Een internet marketing bedrijf kan samen met u een campagne starten. We formuleren uw doelstellingen en stellen een budget in om direct mee aan de slag te gaan. De aanpak levert relevante bezoekers op naar uw website. U ontvangt de volgende voordelen:

    • Controle op al uw advertenties

 

    • Maandelijkse rapportage

 

    • Zoekwoorden onderzoek

 

    • Analyse van het rendement

De mogelijkheden zijn eindeloos en tegelijkertijd is uw concurrentie keihard. Bent u inmiddels geïnteresseerd in een Google AdWords campagne. Wij starten graag een nieuwe campagne voor u! Ook voor al uw stickers

https://www.brandmerck.nl/google-ads/