Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Verzorging van een trachycarpus wagnerianus

 

Verzorging van een trachycarpus wagnerianus

De trachycarpus wagnerianus is een populaire palmsoort onder veel Nederlanders. De tropische plant, die te verkrijgen is in verschillende maten, is vaak een leuke aanvulling voor binnen en buiten. Wat deze palm uniek maakt is dat hij erg goed tegen wind kan. Je hoeft dus bijna geen rekening te houden met waar de palm plaatst. MyPalmShop biedt een divers assortiment van de trachycarpus wagnerianus en we helpen je graag met de perfecte plant uitkiezen. In deze blog nemen we je mee in verzorging van deze unieke plant zodat jij weet waar je straks op moet letten. De algemene verzorging, de beste plek voor de palm én aandachtspunten tijdens de winter komen aan bod. MyPalmShop leert je graag meer over de trachycarpus wagnerianus!

 

De trachycarpus wagnerianus

Uiteraard is het goed om rekening te houden met een aantal voedingseisen van de trachycarpus wagnerianus. Denk aan de juiste kwaliteit voeding om de mooie kleur van de palm te behouden. We raden aan om naast een goede grondsoort ook gespecialiseerde voedingsmiddelen te gebruiken. Daarnaast houdt de wagnerianus van vocht. In de zomer mag de plant wel één keer per dag water omdat water in de zomer sneller opgaat in damp. We raden aan om in ieder geval in de zomer, af en toe te sproeien. Heb je de trachycarpus wagnerianus buiten staan? Dan is het goed om hem tijdens het winterseizoen ergens te plaatsen waar hij droog staat.

 

Vind de juiste plek

De palm houdt ontzettend van de zon. Zonlicht stimuleert de trachycarpus wagnerianus om te groeien. Het is niet zo dat de boom per se de hele dag zonlicht moet hebben, maar het is wel tactisch om hem te plaatsen op een plek waar hij kans heeft op het meeste natuurlijke zonlicht. In ieder geval 3 uur direct zonlicht per dag. Zoals we eerder al noemde kan de trachycarpus wagnerianus goed tegen wind. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden!

 

Trachycarpus fortunei in de winter

Gelukkig kunnen de gecultiveerde palmbomen hier tegen een vriespunt tot -17 graden. De trachycarpus wagnerianus is in de winter in een diepe winterslaap. De palm heeft geen last van een droge kluit. We raden aan om hem buiten ergens neer te zetten waar hij droog staat. Mocht het vocht buiten bevriezen, dan is er kans dat het schade aanricht aan de trachycarpus wagnerianus.

 

 

 

 

 

https://www.mypalmshop.nl/