Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Van Eldik Ladders

Van Eldik Ladders

De molenaarstrappen zijn speciale trappen die geschikt zijn voor kleine ruimtes. Doordat ze makkelijk te hanteren zijn plaats je ze overall op een eenvoudige manier.

 

Houtsoort

Er zijn grenen- en beukenhouten molenaarstrappen. Beide trappen zij wat formaat betreft hetzelfde. Het grote verschil zit hem in de nerf van het hout. De beukentrap heeft een fijnere nerf. Dat ziet er net wat strakker uit. Zoals gezegd maakt het qua maat niets uit.

 

Bepaal de maat van je trap

Wanneer je een molenaarstrap aanschaft dan is de maat natuurlijk belangrijk. Daarvoor meet je de opgang horizontaal op. Dat betekent dat je loodrecht omhoog gaat meten vanaf de plaats waar je de trap gaat plaatsen tot aan de onderzijde van het gat waar de trap moet uitkomen. Deze maar gebruik je vervolgens om in de maattabel van Van Eldik Ladders de juiste hoogte te bepalen. Let daarbij goed op de uitslag van de trap. Dat is de afstand van waar je de trap plaatst op de grond tot aan de muur. Je moet wel de ruimte hebben om deze veilig neer te kunnen zetten. Doordat je deze molenaarstrap steil mag plaatsen valt deze uitslag vaak mee. 

 

Breedte van de opgang.

Heb je een brede opgang (dus is de breedte waar de trap uitkomt groot)? Dan is het handig om een brede bevestigingsrail aan te schaffen. Dit is een rail die je aan de opgang plaatst. Door nu haken aan je molenaarstrap vast te zetten haak je de trap aan de rail. Doordat de rail breed is verschuif je de trap eenvoudig over de breedte van de opgang. Zo kom je altijd op het door jouw gewenste punt uit. Daardoor kun je overal goed bij.

 

Maatwerk

Heb je specifieke wensen als het gaat om molenaarstrappen dan is maatwerk vaak mogelijk. Dat betekent dat de trap aangepast kan worden zodat hij altijd past op de plaats waar jij hem gaat plaatsen. 

 

Molenaarstrappen kopen bij Van Eldik Ladders

De molenaarstrappen van Van Eldik Ladders worden kant en klaar geleverd. Dat betekent dat je direct aan de slag kunt gaan zonder daarvoor zelf nog met een hamer of schroefmachine aan de slag te moeten. Daarnaast biedt Van Eldik het maatwerk waar we hiervoor over spraken. Ze kunnen ter plekke in de werkplaats de trap op de gewenste maat maken. Heb je vragen over welke trappen het beste geschikt zijn voor jou? Bel dan met de medewerkers van Van Eldik Ladders. Ze staan je graag telefonisch te woord!

 

https://www.vaneldikladders.nl/