Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Aanbiedingen

Upgraden van de garderobe van je kind: tips voor ouders

Ben je als ouder ook altijd op zoek naar manieren om de garderobe van je kind te upgraden? Het kan soms lastig zijn om te weten wat nu precies hip en trendy is. En laten we eerlijk zijn: kinderen groeien snel, waardoor je steeds weer nieuwe kleding nodig hebt. Maar hoe pak je dat aan? In deze blog geef ik je graag wat handige tips om de kinderkleding en garderobe van je kind op een leuke en stijlvolle manier te upgraden.

 

1. Kies voor goede basics

Elke garderobe begint met goede basics en dat geldt ook voor die van je kind. Denk aan simpele shirts, broeken en vesten in effen kleuren, zoals wit, zwart, grijs, blauw en beige. Die goede basisitems kun je vervolgens combineren met verschillende, trendgevoelige items. Houd er wel rekening mee dat deze basics van goede kwaliteit zijn, zodat ze lang meegaan.

 

2. Ga voor tijdloze items

Voor sommige kledingstukken geldt: less is more! Denk bijvoorbeeld aan een mooie jeans, een wit overhemd of een klassieke trenchcoat. Dit zijn items die altijd in de mode blijven en die je kind dus lang kan dragen. Probeer bij het kiezen van tijdloze items ook te letten op de kwaliteit, kleuren en pasvorm. Zo weet je zeker dat je kind er comfortabel en trendy bijloopt.

 

3. Combineer oud en nieuw

Je hoeft niet altijd alles nieuw te kopen om de garderobe van je kind te upgraden. Kijk eens in kasten of op zolder wat je nog hebt liggen en of je daar iets mee kunt doen. Een oud shirt kan bijvoorbeeld een leuke twist geven aan een nieuwe outfit. Door oud en nieuw te combineren, kun je ook nog eens geld besparen.

 

4. Denk aan het seizoen

Tot slot is het belangrijk om bij het upgraden van de garderobe van je kind te denken aan het seizoen. In de zomer zijn luchtige kledingstukken van natuurlijke materialen, zoals katoen en linnen ideaal. In de winter kun je beter kiezen voor warmere materialen, zoals wol en fleece. Vergeet ook niet om te kijken naar de kleuren die bij het seizoen passen.