Mijnwebpartner Artikel Blog
Eten en drinken

Een omelet bij je ontbijt.

Een omelet maken voor bij je ontbijt. Het kan veel tijd in beslag nemen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Daarom hebben we hieronder een recept voor je.

We gaan beginnen

Breek 3 eieren in een bakje of beker. We gaan deze opschudden. Je kan door middel van een handgarde of een apparaat lucht in je eieren mengsel slaan. Zo krijg je een lekker luchtige omelet. Maar die keuze is aan jou. Breng het mengsel op smaak met een snufje zout en peper of voeg een andere kruid toe.

 

LET’S COOK

Nu ga je het mengsel in de pan gieten, maar vóór je dit doet, heb je pan opgewarmd met boter of olijfolie? Dit zorgt ervoor dat het mengsel niet vast koekt aan de pan. Als de boter gesmolten is of de olijfolie is warm genoeg, giet het mengsel in je pan. En zet alvast het gebruikte bakje in de vaatwasser. Scheelt opruimen;) Zet het vuur niet te hoog, haastige spoed is zelden goed. Hierdoor stollen de eieren ook wat langzamer en dat zorgt voor een romiger effect van de omelet. Bak het (on)geklopte mengsel van de eieren. Dus niet gaan roeren want we willen een omelet. Geen scrambled eggs. Als de randen van je toekomstige omelet wat donkerder worden is je omelet klaar.

 

Op het bord ermee

Als je de omelet gaat serveren is het verstandig om het niet simpelweg dubbel te klappen. Dit omdat de vulling dan ongelijk wordt verdeeld. Gebruik in plaats daarvan een spatel om de omelet in drieën te vouwen. Laat je overheerlijke omelet nu op een bord glijden en voeg er wat aan toe. Bijvoorbeeld wat vers gehakte groenten. Maar je moet nu ook nog de rest van je ontbijt klaarmaken, of dit heb je tussendoor gedaan. Maaar het is ook mogelijk om op ontbijt.nl een eitje te verkrijgen samen met een geheel verzorgd ontbijt! Kijk hier.