Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Electronica en Computers

De toekomst van het vergaderen met presentatieschermen

De vraag steeds vaker voorbij komt is hoe de toekomst van het vergaderen eruit gaat zien. Bij veel bedrijven heerst nog een vergadercultuur. Met de komst van Covid-19 is dit landschap aan het veranderen. We werken steeds meer vanuit huis waardoor bedrijven nadenken of het kantoor niet meer een ontmoetingsplek moet worden. Hoe komen de vergaderruimtes er dan uit te zien? En zijn deze voorzien van presentatieschermen of andere moderne snufjes? 

Transformatie van vergaderruimte met presentatieschermen

Het vergaderen zoals we dat van vroeger kennen zit midden in een metamorfose. Zo zaten we voorheen met een grote groep mensen in een hok. Op een presentatiescherm werd de presentatie getoond. Het vergaderen via videobellen is populairder dan ooit. Dit heeft ook te maken met het toenemen van de mogelijkheden binnen de software en de gebruiksvriendelijkheid ervan. 

Omdat we met zijn allen meer gebruik maken van de mogelijkheid om te videobellen wordt het makkelijker om de verschuiving te maken naar een hybride kantoor. Zo zullen vergader hokjes blijven bestaan. Wanneer collega’s op kantoor zijn of je wilt een video call starten dan is een vergaderruimte voorzien van een presentatiescherm nodig. De ruimtes zullen minder vol zijn dan een aantal jaar terug, omdat niet langer iedereen fysiek aanwezig hoeft te zijn. Zo is de verwachting dat het een ecosysteem gaat worden die met elkaar verbonden is op basis van de juiste tools en technologie. Hypermoderne vergaderruimtes zijn in opmars.   

Moderne vergaderruimte 

Vroeger werd er niet heel veel aandacht besteed aan het inrichten van de vergaderruimten. Het moest met name praktisch zijn. De kijk op de moderne vergaderruimtes is veranderd. Zo is een ruimte met alleen een presentatiescherm aan de wand niet meer voldoende. Het presentatiescherm voldoet aan hele andere eisen. Zo is het wenselijk dat het een interactief scherm is die zich uitstekend leent voor professioneel gebruik. De ervaring speelt hierbij een grotere rol. Het moet haast niet merkbaar zijn dat je op afstand deel neemt aan de vergadering. Er is een enorm aanbod aan tools om een ruimte in te richten zodat het voldoet aan al je eisen en behoeften. Naast de elektronica is ook een mooi design en het creëren van een inspirerende vergaderruimte belangrijk. 

Je kunt zo ver gaan als je wilt. Zo is het mogelijk om te werken met richtmicrofoons voor een betere verstaanbaarheid, externe camera’s gebruiken voor een beter beeld of het gebruik van meerdere (interactieve) presentatieschermen zodat je verschillende zaken kunt tonen of de deelnemers op afstand zo ook zichtbaar zijn.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen