Mijnwebpartner Artikel Blog
Dienstverlening

Waarvoor kan ik de loodgieter bellen?

Een loodgieter is een echte vakman die een gedegen opleiding heeft gevolgd en een beetje van alle markten thuis is. Hij is opgeleid om verwarmingsinstallaties, waterleidingen, koelsystemen, geisers, riolering en sanitair aan te leggen, maar ook om daken en goten aan te leggen. Het onderhoud en de reparatie van deze zaken wordt ook gedaan door een loodgieter. Spoedeisende reparaties worden zelfs ook in het weekeinde of op feestdagen uitgevoerd. De naam loodgieter is een beetje ouderwets voor het werk dat hij tegenwoordig doet. Heel vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van lood. Dit materiaal werd in stroken gegoten en gebruikt om buizen waterdicht te maken, er werden nog overal loden afvoerbuizen en waterleidingen gebruikt. Hoewel er veel veranderd is, noemen we deze veelzijdige vakman nog altijd loodgieter. Vandaag installeert de loodgieter allerlei systemen en is hij een installateur die ook iets moet weten van computers omdat deze onderdeel zijn van verwarmingsinstallaties. Regio Loodgieters, uw Loodgieter uit Rotterdam vertelt u graag meer.

Een goede voorbereiding voor de klus 

Het aanleggen van sanitair, riolering, waterleiding en verwarmingsinstallaties is aan allerlei voorschriften gebonden. Het is de taak van de loodgieter om ervoor te zorgen dat zijn werk aan deze regels voldoet. De producten die hij gebruikt hebben allemaal verschillende specificaties waar rekening mee gehouden moet worden bij het installeren. Voordat de loodgieter bij je aan de slag gaat heeft hij zich dus al behoorlijk moeten voorbereiden. Hij bestudeert werktekeningen en selecteert het juiste gereedschap voor de klus. Loodgieterswerk is maatwerk, geen enkele klus is hetzelfde. Materialen zoals pijpen worden op maat gemaakt en gebogen met speciale technieken. 

Vervelende problemen? Loodgieter Rotterdam weet raad

Een verstopt toilet of een afvoer die niet meer doorloopt? De loodgieter kan het voor je oplossen. Omdat je met een dergelijk probleem natuurlijk niet kunt wachten komt hij je ook uit de brand helpen buiten de normale werkdagen. De oorzaak van verstoppingen is vaak verborgen, daarom hebben loodgieters apparatuur om breuken en beschadigingen op te sporen en het probleem afdoende te kunnen verhelpen. 

Denk aan het onderhoud van je verwarmingsinstallatie! 

Voor je veiligheid is het belangrijk om het onderhoud van je verwarmingsinstallatie te laten doen door een vakman. Als je op tijd klaar wilt zijn voor de winter dan kun je het beste een afspraak maken in de zomermaanden. In de maanden voor de winter is het vaak erg druk voor de loodgieter. Ook geisers en boilers hebben regelmatig hun onderhoud nodig om vervelende problemen te voorkomen. Bedenk dat voorkomen altijd beter is dan genezen.   

Daken en goten

Een goed opgeleide loodgieter werkt met lood en zink voor het aanleggen van daken en goten. Bij loodwerk kun je denken aan het aanleggen van een plat dak, lood aan de schoorsteen, onder ramen of op muren. De loodgieter maakt maatwerk goten en afvoeren van zink. Een lekkend plat dak zal ook door de loodgieter moeten worden gerepareerd.

Kijk voor meer informatie op de website  van Loodgieter Rotterdam.

https://loodgieter-rotterdam.nu/