Mijnwebpartner Artikel Blog
Dienstverlening

Wanneer moet u een injector laten reinigen?

Op de injector van uw motor kunt u rekenen. Dit onderdeel gaat namelijk zelden kapot. Dat wilt echter niet zeggen dat u de injector niet goed moet onderhouden, net als de andere onderdelen van de motor. Een injector kan na verloop van tijd namelijk wel minder goed gaan functioneren, wat tot problemen lijdt. Hoe komt dit? Omdat de injector na veelvuldig gebruik vervuilt kan raken. Dit komt omdat bijvoorbeeld de sproeiernaald of de sproeiergaatjes verstopt zitten. Deze problemen worden vaak moeilijk opgespoord door een monteur. Deze zal namelijk eerst vermoeden dat het probleem bij de elektronica of elders in de motor ligt. Een diagnoseapparaat geeft dan ook aan dat de injectoren werken, wat klopt als is het niet naar behoren. Wilt u dergelijke problemen vermijden? Dan is het een goed idee om uw injector te laten reinigen door een specialist.

Laat uw vervuilde injector reinigen door een specialist

Heeft u het vermoeden dat een injector in uw dieselmotor niet meer werkt zoals het hoort? Vertrouw dan op Bosmans Diesel Service en laat de injector reinigen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in deze klus en heeft al meer dan 20 jaar ervaring. Hier weet men dus perfect wat uw motor nodig heeft. De specialisten van dit bedrijf weten alles over dieselsystemen en sporen problemen in een mum van tijd op. Voor ze een injector in uw motor reinigen, zullen ze deze dan ook eerst grondig testen. Vervolgens zullen ze de injector ultrasoon reinigen als blijkt dat deze vervuild is. Zo werkt uw motor binnenkort weer zo efficiënt en vlot mogelijk zonder enig probleem.

Injector reinigen of vervangen?

U gaat naar de specialist in dieselsystemen omdat een injector van uw motor niet meer goed functioneert. Hier laat u de injector reinigen met ultrasone geluidsgolven. Deze veroorzaken kleine drukgolven waardoor het vuil in de injector wegvloeit. Blijkt na het reinigen van de injector dat deze nog niet naar behoren werkt? Dan kunt u bij Bosmans Diesel Service uw injector laten vervangen door een nieuwe. Deze specialist heeft een grote voorraad onderdelen zodat deze reparatie snel kan worden uitgevoerd. Zo werkt u motor snel weer op volle kracht.