Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Financieel

De gevaren van fake nieuws

Zoals we weten is het vandaag de dag steeds moeilijker om een betrouwbare nieuwsbron te vinden die onafhankelijk onderzoek doet. Of je nou zoekt naar betrouwbare wereldnieuws of betrouwbare altcoin nieuws, het nieuws hoort onafhankelijk te zijn. In deze blog leggen wij een paar van de pijnpunten bloot die bij fake news ontstaan.

Publieke opruiing in het buitenland

6 Januari 2021 was de dag dat in Washington D.C. een bestorming van het Capitool plaats vond met als aanleiding een lang durende fake news campagne. De reden van de bestorming was de desinformatiecampagne omtrent de verkiezingsuitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vooraf aan de bestorming gaf ex-president Donald Trump een toespraak op de Ellipse, een plein in de buurt van het Capitool, waarin besproken werd hoe de verkiezingsuitslag gestolen was en zijn aanhangers moesten marcheren op het congres. Hierdoor zijn 2.000 relschoppers met kwade intenties het Capitool binnen gebroken, zijn er vijf mensen vermoord, 134 politieagenten gewond geraakt en werden verslaggevers en hulpverleners aangevallen door Trump aanhangers. Dit allemaal gebeurde doordat mensen overtuigt werden door een misinformatie campagne.

Publieke opruiing in Nederland

Door middel van misinformatie campagnes zijn binnen Nederland meerdere bewegingen opgestart waarbij de deelnemers simpelweg ergens tegen willen zijn. Hierbij kan gerefereerd worden naar bijvoorbeeld de campagne die als voorman voormalig artiest Lange Frans heeft. Deze groepering is zeer luidkeels over het van het leven beroven van zittende politici omdat deze, volgens de groepering, lid zijn van een wereldwijd orgaan wat mensen zou onderdrukken. Daarnaast is deze groepering van mening dat de wereld in 2022 al drie maal zou vergaan in de maanden januari, maart en september. Hoewel de voormalig artiest al een geruime tijd geen muziek maakt is deze trend in 2008 begonnen met het nummer ‘kamervragen’. Ook hierin is het wachten tot de verkeerde mensen de verkeerde misinformatie toegesproken krijgen. Het is aan eenieder om kritisch te kijken naar wat ze horen en lezen.

https://cryptobenelux.com/altcoin-nieuws/