Mijnwebpartner Artikel Blog
Image default
Dienstverlening

Cursus lassen voor beginners: zo leert u binnen enkele weken professioneel lassen

Hoewel lassen een echt vakwerk is, komt u met een cursus lassen voor beginners een heel eind. Binnen enkele weken kunt u zelfstandig lassen en weet u alles over de verschillende lastechnieken die er bestaan. Wilt u zich eerst even oriënteren of bent u alvast op zoek naar de juiste cursus voor uzelf of uw medewerkers? Bronckhorst Lastechniek in Nunspeet, Gelderland, is het antwoord op al uw vragen.

Waarom een cursus lassen voor beginners bij een vakschool de perfecte manier is om te leren lassen

Leren lassen is niet moeilijk, maar vraagt wel om precisie en aandacht. Dat is precies wat u bij Bronckhorst Lastechniek in Nunspeet krijgt: lassers met vele jaren ervaring helpen u door de cursus heen en zorgen ervoor dat u alles over het vak weet. Als cursist ontvangt u ook een syllabus waarin alle informatie uit de lessen opgeschreven staat, waar u naar kunt teruggrijpen als u het even niet meer weet. Na afloop van de cursus lassen voor beginners toetst u uw kennis aan de hand van een theorie- en praktijkexamen, waarna u bij voldoende beheersing van de stof een certificaat ontvangt. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan. Lassen maar!

De praktische informatie van een cursus lassen

Met een cursus lassen voor beginners bent u, afhankelijk van het niveau, 18 of 22 weken achtereen bezig. De cursusavonden duren drie uur en theorie en praktijk worden hierbij afgewisseld. U kunt kiezen uit vier verschillende cursussen, die allemaal een andere techniek van lassen onder de loep nemen. De vier cursussen lassen voor beginners die worden aangeboden zijn:

–                  MIG/MAG-lassen

–                  TIG-lassen

–                  Booglassen met beklede elektroden

–                  Autogeen lassen

Uiteraard zijn alle vier de cursussen bij deze specialist in Gelderland voorzien van een Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)-erkenning, zodat u verzekerd bent van de waarde van uw certificaat. Hier kunt u eventuele toekomstige opdrachtgevers altijd op wijzen.

https://lastechniek.com/